Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Acomo kampt met moeilijke marktomstandigheden

Gepubliceerd op 15 feb 2018 om 18:46 | Views: 6.439

Acomo 15 okt

19,10 -0,08 (-0,42%)

ROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) heeft afgelopen jaar meer omzet gedraaid, ondanks moeilijke marktomstandigheden. Onder meer ongunstige wisselkoerseffecten en toegenomen kosten door de overname van notenhandelaar Delinuts drukten wel op het resultaat, waardoor de winst lager uitkwam dan een jaar eerder.

De opbrengsten gingen met 4 procent vooruit naar 709,7 miljoen euro. Vooral op het gebied van noten en voedingsingrediënten werden goede zaken gedaan. Het merk SunButter liet tevens een sterke groei zien in de Verenigde Staten. Onder de streep bleef 32,5 miljoen euro over. Dat is 5,5 procent minder een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat zakte verder met 5,6 procent, tot 52,1 miljoen euro.

,,De marktprijzen stonden in een aantal productgroepen onder druk en in een aantal gevallen was sprake van een verminderde vraag'', legt topman Allard Goldschmeding uit. ,,Door de sterke dollar in de eerste helft van het jaar en de snelle afzwakking in de tweede helft ontstond er onrust in onze markten.''

Acomo heeft de indruk dat de situatie in het begin van 2018 over het algemeen in lijn is met die van een jaar geleden. Het bedrijf geeft echter geen voorspellingen voor de marktontwikkelingen en resultaten in het lopende boekjaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Acomo 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Amsterdam Commodities

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links