Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever legt klimaatplan aan aandeelhouders voor

Gepubliceerd op 14 december 2020 09:17 | Views: 5.917

UNILEVER NAM. EO -,16 27 nov

50,38 -0,62 (-1,22%)

LONDEN (AFN) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever legt het klimaatplan van het bedrijf aan de aandeelhouders voor. Volgens het bedrijf willen de aandeelhouders steeds meer weten over de klimaatstrategie van Unilever. De multinational wil daarom hun advies over de "ambitieuze" plannen om de uitstoot van CO2 terug te brengen.

Met het klimaatplan wil het inmiddels Britse bedrijf de uitstoot in het hele bedrijf terugbrengen. In 2030 moet de uitstoot in de bedrijfsvoering weg zijn en de producten de helft schoner gemaakt worden. Afgelopen zomer kondigde Unilever nog een nieuw doel aan, namelijk nul uitstoot in 2039, van de bron tot de verkoop.

Ook hoopt het bedrijf transparanter te kunnen worden en verantwoording te nemen, om zo een "sterker" gesprek aan te kunnen gaan met de aandeelhouders en andere bedrijven aan te sporen soortgelijke stappen te ondernemen. Topman Alan Jope noemt klimaatverandering "de meest urgente kwestie van onze tijd" en dat Unilever "vastbesloten is een leidende rol te spelen bij het versnellen van de overgang naar een koolstofvrije economie".

Volgens Unilever is het de eerste keer dat een multinational klimaatplannen vrijwillig voorlegt aan aandeelhouders om over te stemmen. Dat gebeurt in het eerste kwartaal van volgend jaar, voor de algemene aandeelhoudersvergadering van 5 mei 2021. De uitkomst van de stemming is overigens niet bindend. Daarnaast wil Unilever elke drie jaar advies van de aandeelhouders.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER NAM. EO -,16 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 suske wiet 14 december 2020 09:27
  heel veel beloften naar de toekomst ;
  We zullen moeten afwachten .
  Ben voor een beter klimaat (wie niet )
  Volgens mij worden de verwachtingen opgepompt .
  De kostprijs en de duur van de resultaten heb ik veel vragen over .
  In Europa worden de staten vrij gelaten ;in doen en laten ?
 2. forum rang 5 geobeo 14 december 2020 11:38
  Waarom ruik ik in dit verhaal de "green deal" en de "great reset"?

  Een gigantisch bedrijf dat plotseling meezingt met het "groene" beleid van de centrale banken, IMF, BIS, etc. Wat zou daar toch achter zitten? Niet zo moeilijk te raden: green bonds. Gratis geld van banken om de gigantische bedrijven in stand te houden, macht verder te centraliseren richting banken (en alle innovatie door kleine bedrijven zo snel mogelijk de grond in te trappen).

  "Afgelopen zomer kondigde Unilever nog een nieuw doel aan, namelijk nul uitstoot in 2039, van de bron tot de verkoop."

  Maar natuurlijk. Ze hebben de natuurkundige machine der gratis energie uitgevonden! De wet van behoud van energie werkt niet meer. Tijd voor een nieuwe natuurkunde?

  Ik bedoel in theorie is het prima mogelijk om met weinig CO2 uitstoot te produceren en distribueren, maar in de praktijk? Hoe dan? Gaat Engeland 100% nucleair? Gaan ze Atlantische oceaan volplanten met windmolens en accu's + een oneindig budget om ze te onderhouden?

  Bullshit marketing dus.
 3. chogogo 14 december 2020 18:27
  Zo window dressing Unilever! Ik ben hier bezig met (recycling) projecten waar Unilever bij zit. Als het maar geen geld kost, dan doen ze mee. Onder het motto: Het is toch mooi dat een grote naam mee doet......Ik hoef dat soort bedrijven niet in mijn projecten, en zeker niet als ze verkassen naar een belasting gunstiger klimaat. Wanneer komt de tijd dat dit soort bedrijven vol verantwoordelijk worden gehouden voor hun achterlijke beleid.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare