Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verliesbeurt voor beurzen in New York

Gepubliceerd op 13 februari 2020 22:31 | Views: 2.672

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. De vrees voor een agressievere verspreiding van het nieuwe coronavirus werd enigszins getemperd. Daar stond tegenover dat de Federal Reserve van New York zijn programma voor zogeheten repo's, bedoeld om het financiële systeem van voldoende geld te voorzien, zal inkrimpen.

De Dow-Jonesindex eindige 0,4 procent lager op 29.423,31 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,2 procent tot 3373,94 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een verlies van 0,1 procent op 9711,97 punten.

Ralph Lauren zakte 0,6 procent. Het modehuis verwacht dat zijn inkomsten in Azië de komende tijd met tientallen miljoenen dollars worden gedrukt door de virusuitbraak. Ook webwinkelgigant Alibaba heeft te maken met het coronavirus. De Chinese onderneming meldde verzachtende maatregelen te hebben ingevoerd om haar voornamelijk Chinese leveranciers te helpen. Het aan de New Yorkse beurs genoteerde bedrijf verloor 1,8 procent.

Kraft Heinz

Cisco Systems kwam met cijfers en zag de omzet flink dalen. Klanten stellen vanwege onzekerheden als de handelsstrijd tussen China en de Verenigde Staten en protesten in Hongkong en Latijns-Amerika aankopen uit. Het aandeel werd 5,3 procent lager gezet.

Levensmiddelenconcern Kraft Heinz opende eveneens de boeken en ging 7,6 procent onderuit. In de thuismarkt gingen de vergelijkbare verkopen afgelopen kwartaal omlaag. Amerikanen kopen vaker vers voedsel in plaats van de voorverpakte producten van bedrijven als Kraft Heinz. Frisdrank- en snackfabrikant PepsiCo (plus 0,3 procent) krikte zijn omzet juist op, geholpen door gestegen verkopen van zijn chipsdivisie Frito-Lay.

Applied Materials

Toeleverancier voor de chipsindustrie Applied Materials won ruim 3 procent. Het bedrijf verwacht een sterke groei van zijn omzet in het lopende kwartaal. Het concern denkt dat chipmakers weer meer geld in hun fabrieken steken en dat de mindere periode in de branche achter de rug is.

De euro was 1,0841 dollar waard, tegen 1,0851 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent duurder op 51,59 dollar. Brentolie steeg 1,3 procent in prijs tot 56,53 dollar per vat.

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Kaviaar 14 februari 2020 07:13
  quote:

  $euri schreef op 14 februari 2020 06:50:


  ach klein minnetje, en het slachtoffer aantal van corona valt toch ook weer mee dus het kan alleen maar up up,het hele corona wordt weer naar de achtergrond geschoven let maar op, ik zeg aex naar de 700


  Ik denk dat de kans daarop kleiner is en andersom groter.
  Want wat is er voor nieuws na de cijfers?
  Deal met China is rond. Het tweede deel moet nog gestart worden, maar daarmee wordt waarschijnlijk gewacht totdat het coronavirus is verdwenen. Dan komen de verkiezingen al in zicht.
  Van een banenrapport stijgen of dalen de beurzen ook al niet eens meer, omdat er kunstmatig wordt ingegrepen met de rente etc.

 2. forum rang 8 Kaviaar 14 februari 2020 07:48
  quote:

  $euri schreef op 14 februari 2020 07:36:


  nee maar de epidemie baart men al geen zorgen meer, dus zit nog een kleine inhaalslag in.
  futs aex en us al in de plus


  We worden bespeeld door de VS.
  Daar knipperen dag en nacht de futures en bij andere landen knippert niets. Dat is toch onwerkelijk?
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare