Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ingenieursbureau Arcadis voert resultaten op

Gepubliceerd op 13 februari 2020 07:31 | Views: 2.475

Arcadis 26 feb

21,96 -0,48 (-2,14%)

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in 2019 hogere resultaten in de boeken gezet. Het bedrijf ligt naar eigen zeggen op koers om de strategische doelstellingen voor dit jaar te behalen.

De autonome omzet steeg vorig jaar met 3 procent tot 2,6 miljard euro. Bij alle onderdelen ging de omzet vooruit, behalve in het Midden-Oosten en bij architectuurdochter CallisonRTKL. Het operationeel ebita-resultaat klom met 18 procent tot 209 miljoen euro, terwijl de marge verbeterde naar 8,1 procent van 7,3 procent in 2018.

In het vierde kwartaal van 2019 toonde de autonome omzetgroei van Arcadis een plus van 5 procent tot 660 miljoen euro, met een marge van 9 procent. Die marge was 7,2 procent een jaar eerder.

Peter Oosterveer

Topman Peter Oosterveer verklaarde tevreden te zijn met de prestaties in Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika na stappen die Arcadis heeft genomen om die te verbeteren en dat verder wordt geïnvesteerd in groei en innovatie. Arcadis wil het dividend verhogen naar 0,56 euro per aandeel, van 0,47 euro per aandeel een jaar eerder.

Oosterveer zei verder de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus nauwlettend te volgen. Het bedrijf heeft activiteiten in China en Hongkong en ondervindt dan ook hinder van het virus omdat personeel niet naar werk komt. Arcadis heeft verschillende scenario's voor de impact van de besmettelijke ziekte uitgewerkt. De topman gaf aan dat als de impact van de uitbraak van het coronavirus niet te zwaar is, het "zeer realistisch" is dat de strategische doelstellingen dit jaar bereikt kunnen worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Arcadis

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord