Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Libië en Nigeria kwelgeesten voor Eni

Gepubliceerd op 13 feb 2014 om 09:21 | Views: 3.149 | Onderwerpen: Libië

ENI 20 jan

13,80 0,00 (0,00%)

Royal Dutch Shell A 20 jan

26,35 -0,07 (-0,25%)

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Het Italiaanse olieconcern Eni heeft in het vierde kwartaal van 2013 een lagere winst geboekt, onder druk van de aanhoudende productieverstoringen in Libië en Nigeria. Dat maakte het grootste oliebedrijf van Italië donderdag bekend.

De aangepaste nettowinst zakte met 14 procent naar 1,3 miljard euro. De productie van olie en gas nam op jaarbasis met 9,7 procent af tot het equivalent van 1,57 miljoen vaten olie per dag. Topman Paolo Scaroni sprak van solide resultaten in een uitzonderlijk moeizame markt. De olieproductie in Libië wordt al lange tijd geplaagd door stakingen en demonstraties. Ook de Nigeriaanse olieproductie heeft veel last van onrust.

Het bedrijf gaf aan dat er onzekerheden zijn in de outlook voor 2014, vanwege de zwakke groeivooruitzichten in de eurozone en de risico's rond de opkomende markten. Het handelsklimaat blijft uitdagend, aldus Eni.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ENI
Royal Dutch Shell A

Gerelateerd

Libië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ENI

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links