Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Galapagos werft voldoende patiënten voor studie

Gepubliceerd op 13 januari 2020 08:05 | Views: 3.547 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 17:35

242,80 +0,70 (+0,29%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft de rekrutering van patiënten voor een zogeheten PINTA-studie inzake idiopathische pulmonaire fibrose afgerond.

PINTA is een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde Fase 2-studie die de werkzaamheid, veiligheid en medicijneigenschappen onderzoekt van een dagelijkse orale dosis van het potentiële medicijn GLPG1205 bij meer dan 60 patiënten met de ziekte.

Idiopathische pulmonaire fibrose, of IPF, is een chronische, onomkeerbaar progressieve fibrotische afwijking in de longen die vooral voorkomt bij volwassenen boven de 40 jaar. In de Verenigde Staten en Europa zijn er circa 250.000 IPF-patiënten. IPF wordt dan ook als een zeldzame ziekte beschouwd.

De vooruitzichten van patiënten met IPF zijn slecht. Op dit moment is er nog geen medicijn dat IPF kan genezen. De huidige medische behandelstrategie is erop gericht om de progressie van de ziekte af te remmen en de levenskwaliteit te verbeteren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord