Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kwartaalomzet Infineon boven 2 miljard

Gepubliceerd op 12 november 2018 08:28 | Views: 2.433

ASML 15:17

311,05 +2,55 (+0,83%)

INFINEON TECH.AG NA O.N. 10 aug

21,58 -0,35 (-1,60%)

NEUBIBERG (AFN) - Het Duitse chipconcern Infineon heeft in het afgelopen kwartaal voor het eerst een omzet van meer dan 2 miljard euro behaald. De onderneming zag de opbrengsten met 5 procent groeien ten opzichte van een kwartaal eerder, zo bleek uit een handelsbericht.

Op jaarbasis was een omzetstijging met 12 procent te zien in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar. Bij alle divisies zat de verkoop in de lift, met uitzondering van de tak die zich bezighoudt met oplossingen rond cyberveiligheid. De kwartaalwinst bedroeg 141 miljoen euro. Dat was in het voorgaande kwartaal 271 miljoen euro en een jaar eerder 176 miljoen euro.

Topman Reinhard Ploss sprak van een sterk eind van een uitstekend jaar. Over het afgelopen boekjaar ging de omzet met 8 procent omhoog tot 7,6 miljard euro. Infineon verwacht voor het nieuwe boekjaar een omzetgroei van 11 procent (met een plus of min van 2 procentpunt). Voor het lopende kwartaal voorziet de onderneming een omzetdaling met 4 procent (met een plus of min van 2 procentpunt) in verband met seizoenseffecten.

Het bedrijf verhoogt het dividend tot 27 cent per aandeel, van 25 cent in 2017.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 100% zegt kopen 7 stemmen
INFINEON TECH.AG NA O.N. 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

INFINEON TECHNOLOGIES AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare