Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street kijkt naar Apple

Wall Street kijkt naar Apple

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street lijken licht hoger te gaan openen. Beleggers kijken op een dag met nauwelijks macro-economisch nieuws vooral naar Apple. Het technologiebedrijf presenteert de nieuwste iPhones tijdens de handelsdag. Daarnaast zijn beleggers optimistisch omdat de schade van orkaan Irma in de Verenigde Staten meeviel en de spanningen rond Noord-Korea weer wegebben.

Chemiereus DowDupont kondigde nieuwe plannen aan voor de indeling van het fusiebedrijf. Ook zei de onderneming te verwachten dat orkaan Harvey de winst met zo'n 250 miljoen dollar drukt.

Het Israëlische farmaciebedrijf Teva is voorbeurs in trek nadat het maandag bekend had gemaakt zijn voorbehoedsmiddelenmerk Paragard te verkopen. The Cooper Companies betaalt daar 1,1 miljard dollar voor.

Equifax

Equifax kreeg een nieuw tikje. De toekomst van de gehackte kredietbeoordelaar werd door Standard & Poor's negatiever ingeschat en dat leidde tot iets lagere koersen voorbeurs.

Biofarmaceutisch bedrijf Sage Therapeutics had een tegenvaller te verwerken. Een geneesmiddel van het bedrijf deed niet wat ervan werd verwacht in een vergevorderde onderzoeksfase.

De Dow-Jonesindex eindigde maandag 1,2 procent hoger op 22.057,37 punten. De breder samengestelde S&P 500 liet met een plus van 1,1 procent de grootste stijging sinds april noteren en sloot op een recordstand van 2488,11 punten. De technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 6432,27 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 10 mei
    183,050
    -0,82% -1,520
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links