Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Deliveroo vertrekt uit Duitsland

Gepubliceerd op 12 aug 2019 om 14:20 | Views: 2.466 | Onderwerpen: Duitsland

Takeaway.com 17:35

73,60 +0,35 (+0,48%)

LONDEN (AFN/DPA) - Maaltijdbezorgdienst Deliveroo verdwijnt uit Duitsland. Het Britse bedrijf staakt zijn Duitse activiteiten met ingang van vrijdag en wil zich op andere landen concentreren waar het al een groter marktaandeel heeft. Werknemers, bezorgers en aangesloten restaurants zouden een vergoeding krijgen. Details daarover geeft Deliveroo echter niet.

Het Nederlandse Takeaway.com heeft een sterke positie op de Duitse markt. Eind vorig jaar nam het Nederlandse bedrijf, dat inmiddels aan een fusie met het eveneens Britse Just Eat werkt, de Duitse activiteiten van Delivery Hero over. Die overname, die de merken Lieferheld, Pizza.de en foodora omvat, werd in het voorjaar afgerond. Takeaway voerde zelf het merk Lieferando in Duitsland.

Na het vertrek uit Duitsland is Deliveroo nog in dertien landen actief, waaronder Nederland. Deliveroo Nederland laat weten dat een vertrek hier niet aan de orde is. "We groeien hier stevig en werken aan plannen voor een verdere uitbreiding", zegt een woordvoerster. Die plannen wil Deliveroo in het najaar naar buiten brengen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Takeaway.com 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links