Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Daimler negatiever door diesels en airbags

Gepubliceerd op 12 juli 2019 09:05 | Views: 2.903 | Onderwerpen: autoindustrie

DAIMLER AG NA O.N. 18 sep

45,40 -0,91 (-1,95%)

STUTTGART (AFN) - De Duitse automaker Daimler is negatiever over zijn resultaten dit jaar. Het moederbedrijf van onder meer Mercedes Benz moet miljarden euro's meer opzijleggen wegens een grote terugroepactie en lopende rechtszaken rond dieselauto's. Daardoor belandde het concern in het tweede kwartaal diep in de rode cijfers.

Daimler verwacht 1,6 miljard euro meer kwijt te zijn dan geraamd aan juridische kwesties rond sjoemeldiesels. Daar komt nog eens een voorziening van 1 miljard euro bij, omdat problemen met airbags van leverancier Takata wijder verspreid zijn dan aanvankelijk gedacht. Ook zal een strategiewijziging meer kosten met zich meebrengen.

Al met al verwacht Daimler op basis van voorlopige cijfers een operationeel verlies (ebit) van 1,6 miljard euro in zijn tweede kwartaal. Voor heel het jaar wordt een aanzienlijk lager bedrijfsresultaat verwacht dan in het voorgaande jaar, terwijl het concern eerder min of meer op een gelijk resultaat dan een jaar eerder rekende.

Airbags

Daimler stelt ook last te hebben van een groeivertraging op de wereldwijde automarkt. Daarnaast lopen productieverhogingen niet volgens plan, waardoor er minder nieuwe modellen beschikbaar zijn. Nog geen maand geleden kwam Daimler ook al met een winstwaarschuwing naar buiten. De fabrikant moest van het Duitse ministerie van Transport 60.000 dieselauto’s van Mercedes terugroepen, omdat ze software bevatten om uitstootwaarden de manipuleren.

Defecte airbags van het inmiddels failliete Takata noopten tal van autofabrikanten de voorbije jaren al tot het terugroepen van tientallen miljoen auto's. Metalen onderdeeltjes kunnen losschieten, wat tot meerdere dodelijke ongelukken heeft geleid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DAIMLER AG NA O.N. 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DAIMLER AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 dasokwat 14 juli 2019 08:39
  quote:

  Gerard M. schreef op 13 juli 2019 10:22:


  Je moet wel heel bijzonder zijn wil je de schuld van de slechte prestaties en sjoemelsoftware van Daimler bij de EU neer te leggen…

  Zijn dit wel beleggers of gewoon nationalisten die hier los gaan?


  Natuurlijk behoor ik niet bij de grijze geïndoctrineerde massa.

  Maar als je even nadenkt, is het voor de dikbuiken van de EU maar makkelijk, om te commanderen je mag maar x uitstoot hebben.
  De ingenieurs echter moeten het maar FF oplossen, hoeveel merken hebben niet in " wanhoop, de software maar aangepast.
  De dikbuiken kunnen wel bepalen dat de motor op water moet lopen, aan alles komt een grens
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare