Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street hoger in afwachting Yellen'

'Wall Street hoger in afwachting Yellen'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York staan woensdag voor een iets hogere opening. Er wordt vooral uitgekeken naar een optreden van Fed-voorzitter Janet Yellen in het Amerikaanse Congres. De oliefondsen op Wall Street kunnen profiteren van een verder herstel van de olieprijzen.

Yellen is voor een hoorzitting in het Congres. Ook op donderdag is ze aanwezig. In een vooraf gepubliceerde verklaring stelde Yellen dat de Amerikaanse economie sterk genoeg is om geleidelijke renteverhogingen en een langzame afbouw van de balans van de Fed te kunnen verwerken.

De Fed komt later op de dag ook met het zogenoemde Beige Book. Dat is een verslag over de staat van de Amerikaanse economie.

Snap

Aan het bedrijvenfront is het vrij rustig. Vrijdag wordt het cijferseizoen op Wall Street echt geopend met kwartaalresultaten van de grote banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. American Airlines kwam voorbeurs met vervoerscijfers en gaf positieve verwachtingen. Het aandeel staat voorbeurs hoger.

Snap zal wederom in de belangstelling staan. Dinsdag ging het bedrijf achter de populaire app Snapchat in de uitverkoop door een adviesverlaging en duikelde het aandeel steeds verder onder de koers van 17 dollar, de prijs waartegen Snap naar de beurs werd gebracht.

Donald Trump

De olieprijzen gingen woensdag verder omhoog na de plussen een dag eerder. Dat kan mogelijk invloed hebben op de koersen van oliebedrijven zoals Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips en dienstverleners als Halliburton, Baker Hughes en Schlumberger.

Dinsdag reageerden beleggers op Wall Street op de onrust rond de zoon van Donald Trump vanwege zijn ontmoeting met een Russische advocate. Mede door die kwestie is de dollar gezakt naar het laagste niveau in meer dan een jaar omdat de financiële markten steeds meer beginnen te twijfelen of Trump zijn plannen wel kan uitvoeren, zoals belastinghervormingen.

Dow Jones

De leidende Dow-Jonesindex sloot dinsdag nagenoeg vlak op 21.409,07 punten. De brede S&P 500 eindigde de sessie 0,1 procent in de min op 2425,53 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 6193,30 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links