Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ryanair moet compensatie toch betalen aan claimclub

Gepubliceerd op 12 januari 2021 14:01 | Views: 1.305 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 15:17

5,15 +0,08 (+1,58%)

DEN BOSCH (ANP) - Ryanair moet een vergoeding voor een vertraagde vlucht uit 2017 alsnog betalen aan een bedrijf dat de claims voor passagiers indiende. In hoger beroep kreeg Claimingo gelijk van de rechter nadat de kantonrechter eerder nog had besloten dat Ryanair niet hoefde te betalen. De Ierse prijsvechter heeft namelijk in zijn voorwaarden staan dat vorderingen niet kunnen worden overgedragen.

Het gerechtshof in Den Bosch meende dat dit zogeheten cessieverbod een ontoelaatbare beperking is van de aanspraak op compensatie. Claimingo kan daarom 1600 euro claimen van Ryanair. Dat is de totale vertragingsvergoeding waar de vier passagiers die het bedrijf hadden ingeschakeld recht op hadden. Claimingo betaalt passagiers meteen een wat lagere vergoeding uit en claimt daarna de vergoeding bij de luchtvaartmaatschappij.

Het hof keek ook nog naar de oorzaak van de vertraging, een kapotte boordradio. Dat is volgens het Europese recht geen bijzondere omstandigheid waardoor Ryanair geen vertragingsvergoeding zou hoeven betalen. Het vliegtuig mocht namelijk ook de lucht in zonder dat alle beschikbare boordradio's werkten. Overigens heeft Ryanair dat ook niet betwist in het hoger beroep.

Behalve het claimbedrag moet Ryanair ook de gemaakte proceskosten en incassokosten betalen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare