Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'KPN frustreert aanleg glasvezel door concurrenten'

Gepubliceerd op 11 februari 2020 07:54 | Views: 6.502

KPN 03 apr

2,12 -0,04 (-1,94%)

ROTTERDAM (AFN) - KPN heeft de aanleg van glasvezel door concurrenten willen tegenwerken met scherpe tegenacties. Deze zouden ervoor moeten zorgen dat glasvezelaanbieders te weinig marktaandeel verwerven om uit de kosten te komen, meldt Trouw.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) constateerde in oktober dat de aanleg van glasvezel vertraagt doordat KPN de markt verstoort. Bijvoorbeeld door plotseling glasvezel aan te kondigen in een plaats waar een concurrent aan de slag wil.

Dit wordt volgens de krant bevestigd door een intern document van KPN. Dat bevestigt het door de ACM geschetste beeld dat KPN andere aanbieders probeert te dwarsbomen om ervoor te zorgen dat zij het niet redden. De telecomaanbieder schrijft in de interne presentatie dat het kan "experimenteren met agressieve tegenacties zodat derde partijen hun minimum marktaandeel niet behalen".

De conclusie dat KPN de aanleg van glasvezel tegenwerkt is niet juist, heeft het bedrijf gereageerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
buitenlopen
2
Wat een gezeik weer.
Zou ik ook doen.
Hebben ze nou echt helemaal geen nuttig werk te doen bij de acm?

Opdoeken die toko. Overbodig.
Hilkenbrook13
0
Hier in de straat ligt al enkele jaren caiway glasvezel, komt KPN 2 jaar later en legt er ook een glasvezelkabel, of je klant wil worden ?, mooi niet.
Erik9400
1
tolman
1
Al die concurrentie maakt het voor de consument alleen maar duurder. In het noorden legt men soms 3 kabels in een sleuf voor glasvezelaansluiting.
Acm moest KPN verplichten overal glasvezel aan te leggen als nutsvoorziening.
RoCrit2
0
Als bedrijf moet je doen, wat de staat je opdraagt? We leven in een democratie, waar bedrijven winst moeten maken om te overleven.
Pibra
1
Mooi gesproken. Weer een voorbeeld dat privatisering niet werkt.
Wordt voor klanten alleen maar duurder, zie OV, Zorgverzekeraars, Energie, Post etc. Ga zo door BV Nederland.
Itelligence
0
Inderdaad, altijd achter KPN aan het jagen maar als KPN dreigt overgenomen te worden dan moet het bedrijf altijd beschermd worden. Dubbel.
No-nonsense
0
Tsja, als je niet in staat bent op een normale manier te concurreren omdat je de boel niet goed op orde hebt, ga je maar naar achterbakse middelen grijpen. Niet echt een sterktebod van KPN. Maar goed, wat wil je met die echte overheidsmentaliteit die nog altijd overheerst bij KPN.
Ga eens uit van eigen kracht sukkels. Eh... oh nee, sorry, eigen kracht is niet iets dat ze in huis hebben.
handkerchief
0
Zag op de fora een vrouw die de slimme meter standen per post maandelijks door liet geven.Mijn conclusie ze heeft geen internet mijn conclusie het beste om de geldwolferij te verminderen. geef toe ben ook nog niet zover zonder internet af te kunnen.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare