Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Holland Colours profiteert van sterke dollar

Gepubliceerd op 11 februari 2016 18:16 | Views: 4.024

EUR/USD 22:54

1,09 +0,00 (+0,28%)

Holland Colours 17:13

99,00 -3,00 (-2,94%)

APELDOORN (AFN) - Pigmentfabrikant Holland Colours heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2015/2016 geprofiteerd van een sterkere dollar. Het bedrijf gaf donderdag aan dat de omzet op jaarbasis met 9 procent steeg. Die groei is bijna geheel (7 procent) te danken aan valuta-effecten, waarvan met name de opleving van de Amerikaanse munt.

In Europa deed Holland Colours vooral goede zaken in de focusmarkt Bouw & Constructie en in Siliconen & Elastomeren, terwijl de omzet bij Verpakkingen daalden. In Noord-Amerika was er alleen groei op de bouwmarkten, terwijl de omzet in Azië in alle segmenten slonk. In Noord-Amerika en Azië is de Amerikaanse dollar de handelsvaluta voor het bedrijf.

Het bedrijf gaf verder aan dat het nettoresultaat en het bedrijfsresultaat zijn gestegen ten opzichte van een jaar geleden, zonder daarvan details te geven. Over het hele boekjaar zullen de omzet en het nettoresultaat hoger zijn dan in 2014/2015, voorspelde de onderneming uit Apeldoorn. De jaarcijfers wordt op 26 mei gepresenteerd. In het jaar 2014/2015 behaalde Holland Colours een winst van 3,4 miljoen euro op een omzet van 68,2 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Holland Colours 100% zegt verkopen 1 stemmen
EUR/USD

Gerelateerd

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Holland Colours

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord