Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slimme tandenborstel Philips past zich aan gebruiker aan

Gepubliceerd op 11 januari 2021 17:01 | Views: 2.871

Philips Koninklijke 16:49

45,85 +0,89 (+1,98%)

LAS VEGAS (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips heeft tijdens consumentenelektronicabeurs CES een zelflerende elektrische tandenborstel onthuld. De tandenborstel past zich aan aan de borstelstijl van de gebruiker, zoals welke bewegingen die maakt en hoeveel druk er op de borstel wordt gezet. Door middel van kunstmatige intelligentie (ai) past de borstel de eigen bewegingen daarop aan.

Volgens Philips is mondgezondheid nu extra belangrijk omdat in veel landen mensen vanwege lockdowns niet naar de tandarts kunnen. Het bedrijf stelt al langer dat een gezonde mond veel andere gezondheidsproblemen kan voorkomen en dat goed poetsen dus de zorgkosten kan verminderen. Om goed poetsen aan te moedigen heeft de nieuwe tandenborstel ook een eigen app die met dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapporten over de frequentie en duur van het poetsen gebruikers probeert aan te moedigen.

Ook concurrent Oral-B kwam met een nieuw topmodel elektrische tandenborstel op de proppen tijdens CES, dat dit jaar virtueel wordt gehouden. Die is uitgerust met een sensor die gebruikers waarschuwt als ze te veel of te weinig druk zetten. Ook deze tandenborstel maakt gebruik van ai en heeft een app die de gebruiker moet coachen. Verder gaat die app gebruikers ook proberen ander goed gedrag aan te leren zoals het uitzetten van de kraan tijdens het poetsen en het niet continu aan de oplader laten liggen van de tandenborstel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 drooglegging 11 januari 2021 17:09
  Kruitvat is deze week met de "water pic" in de aanbieding, tandsteen en plak verwijderen met een hoge druk waterstraal, tandartsen werken er al mee.
  Geen haakjes of trek mesjes meer, ik meen twee tientjes.

  Bij de CES Las vegas(online versie) niets van dit alles, ik heb al jaren een hybride tandenborstel, enerzijds om er mee te poetsen, anderzijds om ermee te .......
 2. Banana 12 januari 2021 03:26
  Niet slecht, zo’n tandenborstel.
  Trouwens met waterpik, beter de druk van de waterstraal niet te hoog opvoeren.
  Te hoge druk van de waterstraal woelt je tandvlees opzij of beschadigd het.
  Beter uitproberen op lage stand .
  Het moet wel voedselresten wegspuiten , maar niet het tandvlees beschadigen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare