Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Damrak stijgt op Tweede Pinksterdag

Damrak stijgt op Tweede Pinksterdag

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag vooruit. Ook de andere Europese beurzen wonnen terrein. Beleggers reageerden opgelucht op de opschorting van de Amerikaanse importtarieven op Mexicaanse goederen. De beurshandel verliep verder relatief rustig. In verband met Tweede Pinksterdag zijn de financiële markten in Frankfurt, Luxemburg, Kopenhagen, Oslo, Wenen en Zürich gesloten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 554,02 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 759,55 punten. De beurzen in Londen en Parijs klommen tot 0,6 procent. De hoofdindex in Milaan won 0,3 procent.

De VS hebben de importheffingen van 5 procent op goederen uit Mexico voor onbepaalde tijd uitgesteld, na een deal over het tegengaan van immigratie. De tarieven zouden maandag ingaan.

PostNL

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 3,6 procent. Verzekeraar Aegon (plus 1,6 procent) profiteerde van een adviesverhoging door Citi. Bierbrouwer Heineken, die veel activiteiten heeft in Mexico, won 1,2 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de sterkste daler met een verlies van 0,2 procent.

In de MidKap ging chipbedrijf Besi aan kop met een plus van ruim 3 procent. Postbedrijf PostNL klom 2,7 procent. De Telegraaf meldde afgelopen weekeinde dat de belastingbetaler in de toekomst mogelijk moet gaan meebetalen aan de instandhouding van de postbezorging in Nederland. Financieel dienstverlener Intertrust stond onderaan met een min van 0,6 procent.

Thomas Cook

Fiat Chrysler en Renault stegen 2,7 en 1,7 procent. Volgens persbureau Reuters praten de bestuursvoorzitters van de twee automakers achter de schermen over manieren om hun mislukte fusie nieuw leven in te blazen.

In Londen dikte Thomas Cook 21,6 procent aan. De geplaagde Britse reisorganisatie bevestigde in gesprek te zijn met het Chinese conglomeraat Fosun International over de verkopen van onderdelen van het bedrijf.

De euro was 1,1297 dollar waard, tegen 1,1333 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 54,28 dollar. Brentolie steeg 0,5 procent in prijs tot 63,58 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:12 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 18:30 Slotcall: AEX met een knaller Koningsnacht in en beursgang CVC om van te smullen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 10 juni 2019 10:28
    Toch zal er een duidelijk plaatje naar buiten moeten komen voor dit bedrijf .
    De aandeelhouder word niet naar behoren ingelicht .
    Als je het rendement bekijkt en de koers is dit niet normaal .
    We wachten op duidelijkheid en de overheid moet hier het voortouw nemen .
    Blijf zitten op het aandeel en zeker niet schorten .
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links