Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Damrak stijgt op Tweede Pinksterdag

Gepubliceerd op 10 jun 2019 om 09:11 | Views: 3.939

AEX 09:05

565,80 +4,35 (+0,77%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag vooruit. Ook de andere Europese beurzen wonnen terrein. Beleggers reageerden opgelucht op de opschorting van de Amerikaanse importtarieven op Mexicaanse goederen. De beurshandel verliep verder relatief rustig. In verband met Tweede Pinksterdag zijn de financiële markten in Frankfurt, Luxemburg, Kopenhagen, Oslo, Wenen en Zürich gesloten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 554,02 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 759,55 punten. De beurzen in Londen en Parijs klommen tot 0,6 procent. De hoofdindex in Milaan won 0,3 procent.

De VS hebben de importheffingen van 5 procent op goederen uit Mexico voor onbepaalde tijd uitgesteld, na een deal over het tegengaan van immigratie. De tarieven zouden maandag ingaan.

PostNL

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 3,6 procent. Verzekeraar Aegon (plus 1,6 procent) profiteerde van een adviesverhoging door Citi. Bierbrouwer Heineken, die veel activiteiten heeft in Mexico, won 1,2 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de sterkste daler met een verlies van 0,2 procent.

In de MidKap ging chipbedrijf Besi aan kop met een plus van ruim 3 procent. Postbedrijf PostNL klom 2,7 procent. De Telegraaf meldde afgelopen weekeinde dat de belastingbetaler in de toekomst mogelijk moet gaan meebetalen aan de instandhouding van de postbezorging in Nederland. Financieel dienstverlener Intertrust stond onderaan met een min van 0,6 procent.

Thomas Cook

Fiat Chrysler en Renault stegen 2,7 en 1,7 procent. Volgens persbureau Reuters praten de bestuursvoorzitters van de twee automakers achter de schermen over manieren om hun mislukte fusie nieuw leven in te blazen.

In Londen dikte Thomas Cook 21,6 procent aan. De geplaagde Britse reisorganisatie bevestigde in gesprek te zijn met het Chinese conglomeraat Fosun International over de verkopen van onderdelen van het bedrijf.

De euro was 1,1297 dollar waard, tegen 1,1333 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 54,28 dollar. Brentolie steeg 0,5 procent in prijs tot 63,58 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Arie40
0
Belasting betaler moet misschien straks Postnl ondersteunen. Ja doei!
Ga alleen op dinsdag en vrijdag de post bezorgen. Scheelt een hoop geld. En hebben ze nog niet overal goedwerkende sorteermachines dan? Scheelt ook een hoop.
suske wiet
0
Toch zal er een duidelijk plaatje naar buiten moeten komen voor dit bedrijf .
De aandeelhouder word niet naar behoren ingelicht .
Als je het rendement bekijkt en de koers is dit niet normaal .
We wachten op duidelijkheid en de overheid moet hier het voortouw nemen .
Blijf zitten op het aandeel en zeker niet schorten .
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord