Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Focus op verkoop panden Eurocommercial'

Gepubliceerd op 10 mei 2019 10:29 | Views: 5.564

Eurocommercial Properties 11:39

23,42 -0,08 (-0,34%)

AMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties zet de ingeslagen weg voort. Dat concluderen kenners bij ING na de handelsupdate van het vastgoedfonds. Zij houden vooral de voortgang met de verkoop van winkelpanden in de gaten. Als Eurocommercial vastgoed boven de boekwaarde kan slijten, wordt dat een opsteker voor de aandelenkoers.

De resultaten an sich zijn verder neutraal, stellen analisten bij ING. In de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar bereikte Eurocommercial een vergelijkbare huurgroei van 2,3 procent. De betere prestatie ten opzichte van vorig kwartaal was volgens kenners vooral toe te schrijven aan een verbetering op de Franse markt. Maar ook Zweden, België en Italië lieten een toename zien in huurinkomsten.

ING merkt vooral op dat Eurocommercial een relatief veilige vastgoedbelegging is met weinig negatieve verrassingen in zijn portefeuille. Verder merken de marktvorsers op dat de verhuurder van winkelpanden een loan-to-value van 46 procent heeft en dat het ,,lang duurt'' voordat de te koop staande winkelpanden daadwerkelijk worden verkocht.

ING hanteert een hold-advies op Eurocommercial met een koersdoel van 30 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 10.15 uur 0,6 procent hoger op 25,42 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Eurocommercial Properties 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Eurocommercial Properties

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Marco1337
0
Niet te geloven dat ING zo positief kan zijn over Eurocommercial, zitten zwaar in Frankrijk en Italie waar het momenteel wat minder gaat met het winkelvastgoed.

Wereldhave is bovendien keihard afgestraft omdat het iets minder gaat in Frankrijk. Bovendien vergelijkt ING nu over de afgelopen 9 maanden, dit lijkt wel bewuste manipulatie. De eerste drie maanden van vorig jaar waren heel slecht waardoor een vergelijking vanaf maart 2018 positiever is dan Januari 2018. Daarnaast heeft Eurocommercial een LTV van 46 procent terwijl Wereldhave wordt afgestraft omdat ING daar stelt dat de LTV tegen de grens van 40 procent zit (38).

Dit publiceert de bank slechts 2 maanden na elkaar! Hoe is het mogelijk dat de opinies van een vergelijkbaar fonds zo ver uit elkaar liggen! Het fonds heeft zelfs slechtere cijfers dan een fonds wat ze 2 maanden geleden nog compleet afkraken.
Marco1337
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP-260419-154/Were...

Dit is het artikel dat ik bedoel. Daarnaast geeft Eurocommercial hier geen cijfers over bezettingsgraden, enkel over resultaten. Als je het resultaat vergelijkt met Wereldhave en hierbij gewoon kijkt naar het directe resultaat uit huur plus de groei uit huurinkomsten zou Wereldhave veel positiever gewaardeerd moeten worden.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord