Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Renault-baas waarschuwt voor extra ingrepen

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De nieuwe baas van de Franse automaker Renault waarschuwt voor extra ingrepen, bovenop de 2 miljard euro aan kostenbesparingen die al waren aangekondigd. Dat schreef Luca de Meo in een memo.

Renault maakte eerder al plannen bekend om wereldwijd 14.600 banen te schrappen en de productiecapaciteit met een vijfde te verlagen. Dat moet tegen 2022 zo'n 2 miljard aan kostenbesparingen opleveren, waarvan 600 miljoen euro dit jaar al.

Volgens De Meo moet Renault nu ook zijn productassortiment met 30 procent terugbrengen. Ook contracten met leveranciers moeten worden herzien. Hij nam daarbij branchegenoot PSA, het bedrijf achter merken als Peugeot en Citroën, als succesvol voorbeeld.

De topman kreeg officieel in juli de teugels in handen bij Renault. Dat was kort voordat de automaker een recordverlies van 7,3 miljard euro in de eerste helft van het jaar in de boeken zette. Dit kwam door de gevolgen van de coronacrisis en aanhoudend ellende bij zijn partner Nissan.

Onder druk

De Meo stelde hardop dat Renault niet gewend is om op een duurzame en solide manier winst te maken. De resultaten en de verkoopcijfers staan onder druk en ook de nieuwste modellen zijn volgens hem niet winstgevend genoeg.

De Meo bood ook enig inzicht in hoe hij de toekomst van de alliantie van Renault met Nissan en Mitsubishi ziet. Dit samenwerkingsverband stond onder druk dat na de arrestatie van voormalig topman Carlos Ghosn in 2018. De huidige Renault-baas zei dat hij voorstander is van samenwerking, met name op gebieden als onderzoek en ontwikkeling. Verder wil hij de positie van de automakers wereldwijd versterken.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt ACEA: Europese autoverkoop verder omhoog
  2. 05 feb Elkann: "Stellantis niet op zoek naar fusie"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Renault

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links