Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street met verlies het weekend in

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Beleggers reageerden op uitspraken van president Donald Trump, die onder meer zei dat de VS voorlopig geen deal zal sluiten met China en ook geen zaken zal doen met het Chinese technologiebedrijf Huawei. Ook uitte de Amerikaan weer de nodige kritiek op het beleid van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,3 procent in de min op 26.287,44 punten. De brede S&P 500 werd 0,7 procent lager gezet op 2918,65 punten en techbeurs Nasdaq speelde 1 procent kwijt tot 7959,14 punten.

Uber verloor zo'n 7 procent na cijfers. Het taxibedrijf zette zijn grootste kwartaalverlies ooit in de boeken. Verder bleef de omzetgroei achter bij de verwachtingen. Rivaal Lyft verloor in het kielzog van Uber bijna 5 procent aan beurswaarde.

Alphabet

Het aandeel van Google-moeder Alphabet zakte 1,4 procent, nadat Huawei bekend had gemaakt een eigen besturingssysteem te hebben ontwikkeld. Het Chinese concern zou als dat nodig is "binnen een paar dagen" kunnen stoppen met Google's besturingssysteem Android. Google dreigde eerder om apparaten van Huawei naar de meest eenvoudige versie van Android over te zetten, omdat het bedrijf beticht wordt van het faciliteren van spionage door Peking.

Goldman Sachs speelde 0,1 procent kwijt. Justitie in Maleisië heeft zeventien hoogstaande bankiers van de bank aangeklaagd in de fraudezaak rondom het staatsfonds 1MDB. Speelgoedmaker Mattel verloor 15,8 procent. De maker van onder meer Barbie-poppen blies een obligatie-uitgifte op het laatste moment af vanwege een brief van een anonieme klokkenluider.

Media

Winkelbedrijf J.C. Penney, dat zijn beursnotering in New York dreigt te verliezen, verloor 13,6 procent. Het aandeel van het bedrijf koerst al geruime tijd onder het vereiste minimum.

Mediabedrijven Viacom en CBS eindigden de sessie ook in de min. Een fusie tussen de twee zou een stap dichterbij zijn, nu de bedrijven een akkoord zouden hebben bereikt over de toekomstige bestuursstructuur.

De euro was 1,1202 dollar waard, tegen 1,1217 dollar bij het slot van de beurzen in Europa. Een vat Amerikaanse olie stond 3,6 procent hoger op 54,41 dollar. Brentolie steeg 1,6 procent tot 58,29 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 10 augustus 2019 10:55
    quote:

    Erny schreef op 9 augustus 2019 23:38:

    De huidige handelsoorlog is voor Europa veel schadelijker dan voor de VS en China, en dan moet de oorlog met Europa nog beginnen.
    Dat komt omdat Europa nog geen misbruik wil maken van de situatie tussen VS en China. De vraag is echter hoe lang deze situatie blijft en wat gaat Europa doen als de VS besluit alsnog een handelsoorlog met Europa te beginnen. Iets wat ik eigenlijk niet zie gebeuren.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links