Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM uit de gratie op Damrak

Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 11:46 | Views: 6.449

AEX 18 apr

569,61 +3,42 (+0,60%)

BAM 18 apr

4,31 -0,07 (-1,64%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Beleggers namen wat gas terug na de opmars een dag eerder en keken uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag naar buiten komt. Ook kwamen veel bedrijven met resultaten. Op het Damrak werd bouwer BAM lager gezet na een tegenvallend handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur vrijwel vlak op 528,63 punten. De MidKap zakte bijna 1 procent tot 747,85 punten. Frankfurt en Parijs daalden tot 0,2 procent. Londen steeg een fractie.

Sterkste stijgers bij de hoofdfondsen waren ABN AMRO en verlichtingsbedrijf Signify met winsten van 1,4 procent. Chipmachinemaker ASML daalde 0,1 procent, ondanks een verhoging van het omzetdoel voor 2020. Tankopslagbedrijf Vopak sloot de rij met een min van 1,5 procent.

Resultaat

In de MidKap zakte BAM 5,6 procent. Volgens analisten van KBC was het resultaat van het bouwbedrijf aan de zwakke kant. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties (min 7,4 procent) noteerde ex-dividend.

Bij de kleinere bedrijven daalde Sif 6 procent. De funderingsspecialist zette in het derde kwartaal een negatief resultaat in de boeken. Op de lokale markt verloor Curetis 8,7 procent. Het Duitse biotechnologiebedrijf haalde veel minder op dan verwacht met een private plaatsing van aandelen.

Bpost

Het Belgische postbedrijf Bpost daalde bijna 8 procent in Brussel na tegenvallende resultaten. In Parijs vielen de resultaten van de Franse bank Société Générale (plus 2,8 procent) en cateraar Sodexo (plus 6,6 procent) in de smaak bij beleggers. De Italiaanse bank UniCredit zakte 2,6 procent na tegenvallende resultaten.

De kwartaalcijfers van Commerzbank werden beloond met een plus van ruim 4 procent in Frankfurt. Deutsche Telekom klom 0,2 procent na een verhoging van de winstverwachting. Siemens steeg 0,8 procent. Het grootste industriebedrijf van Europa gaat zijn dividend verhogen en koopt voor 3 miljard euro aan eigen aandelen in. Bandenspecialist Continental daalde 1 procent na een handelsbericht.

De euro was 1,1423 dollar waard, tegen 1,1464 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 62,03 dollar. Brentolie klom 0,7 procent in prijs tot 72,56 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
BAM 94% zegt kopen 18 stemmen
AEX 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
shorterman
0
Deze daling wordt doelbewust aangestuurd door shorters en anderen. Doorgestoken kaart. De beurs stinkt!
shorterman
0
aandeeltje!
0
quote:

shorterman schreef op 8 nov 2018 om 12:25:


Het handelsbericht was helemaal niet tegenvallend. Het is nooit beter geweest juist.


Alles is relatief, als het niet beter was, maar juisl slechter dan vorig bericht dan was er 15-20 procent afgegaan. Beter lag in de verwachting....
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links