Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis keldert op Beursplein 5

Boskalis keldert op Beursplein 5

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index stond woensdag licht in de min. In de hoofdindex was baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis met afstand de scherpste daler, na de presentatie van jaarcijfers.

De AEX zakte in het eerste handelsuur 0,2 procent tot 501,74 punten. De MidKap noteerde vlak op 727,54 punten. De graadmeters in Londen en Frankfurt stonden vlak, Parijs zakte 0,2 procent.

Boskalis kelderde bijna 9 procent. Het concern blijft pessimistisch gestemd over de marktvooruitzichten voor het komende jaar. Boskalis rekent op aanhoudend lagere werkvolumes en druk op de bezetting en marges door zwakte in de offshore-energiesector. Het dividend over 2016 werd flink verlaagd.

TMG

Ahold Delhaize, dat uit de hoofdindex van de Belgische beurs wordt gehaald en ook geen plek in een andere index van Euronext in Brussel krijgt, zakte 1,1 procent. Grootste winnaar in de AEX was Altice (plus 0,7 procent).

Distributeur van chemicaliën IMCD heeft afgelopen jaar meer omzet en winst behaald dan in 2015. De groei was grotendeels te danken aan overnames, maar ook op eigen kracht wist de onderneming de verkopen op te voeren. In de MidKap zakte IMCD echter 1,6 procent.

Ook Telegraaf Media Groep (TMG) weet de schijnwerpers weer op zich gericht. Het mediabedrijf, verwikkeld in een overnamestrijd tussen het Vlaamse Mediahuis en Talpa van John de Mol, realiseerde vorig jaar een kleine winst op een verder dalende omzet. TMG stelde zijn aandeelhoudersvergadering verder tot nader order uit.

Euro

Bij de kleinere fondsen was stamcelbedrijf Esperite met een plus van ruim 6 procent een grote stijger, na de bekendmaking van een financieringsovereenkomst.

In Frankfurt was Adidas een opvallende winnaar. Beleggers reageerden positief op de cijferpresentatie van het sportartikelenconcern en zetten het aandeel 8 procent hoger. Nivea-maker Beiersdorf en Deutsche Post openden ook de boeken en werden tot 2,5 procent teruggezet.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent naar 52,70 dollar. Brent ging 0,6 procent omlaag naar 55,59 dollar per vat. De euro was 1,0557 dollar waard, tegen 1,0575 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

124,800 26 apr
+0,200 +0,16%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links