Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Royal Delft definitief uit pannen en bestek

DELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft, voorheen Porceleyne Fles, heeft de verkoop van zijn dochterbedrijven op het gebied van pannen, kookgerei en bestek afgerond. Daarmee was een bedrag van in totaal 10,75 miljoen euro in contanten gemoeid, meldt het bedrijf.

Royal Delft is sinds 1653 producent van Delfts Blauw aardewerk. Doel van de onderneming is dat culturele erfgoed voor Nederland in stand te houden. Omwille van de schaalgrootte werd het assortiment de afgelopen jaren uitgebreid door middel van overnames in het huishoudelijke segment, waaronder pannenmaker BK Cookware en bestekfabrikant Koninklijke Van Kempen & Begeer.

Die bedrijven kampten de laatste tijd evenwel met felle concurrentie, die zij slechts met forse investeringen het hoofd kunnen bieden. Royal Delft steekt dat geld liever in Delfts Blauw, en besloot daarom vorig jaar de bestek- en pannenactiviteiten te verkopen aan het Belgische The Cookware Company.

Musea

Met name de verkoop van BK is een flinke aderlating voor Royal Delft. De pannenfabrikant was in 2016 goed voor driekwart van de totale omzet van 24,5 miljoen euro, en bovendien het enige winstgevende onderdeel. Topman Henk Schouten liet bij de aankondiging van de verkoop al weten dat opbrengst zou worden gebruikt voor nieuwe investeringen die voor een ,,stabiele basis'' kunnen zorgen.

Royal Delft produceert niet alleen Delfts Blauw aardewerk, maar heeft ook musea in Delft en Amsterdam waar toeristen kennis kunnen maken met de geschiedenis en het productieproces. Daarnaast produceert het bedrijf mondgeblazen kristalglas bij dochterbedrijf Royal Leerdam Crystal.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Winst Royal Delft onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Porceleyne Fles

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Porceleyne Fles Koninklijke

12,900 14:39
-0,100 -0,77%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links