Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BHP Billiton aangeklaagd voor miljarden

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 20:37 | Views: 1.688

BHP Billiton Plc 22 nov

1.573,00 0,00 (0,00%)

MELBOURNE (AFN) - Mijnbouwer BHP Billiton wordt in het Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor 5 miljard dollar. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. Het bedrijf wordt verweten voor een doorbraak van een dam rond een afvalwaterreservoir bij een Braziliaanse mijn in 2015 waarschuwingssignalen te hebben genegeerd. Die doorbraak leidde tot de grootste milieuramp ooit in Brazilië.

De zaak werd aangespannen namens 235.000 mensen en bedrijven. BHP Billiton zegt in een reactie zich te willen verdedigen tegen de schadeclaim.

Bij de doorbraak kwam 55 miljard liter afvalwater vrij, wat zorgde voor een modderstroom waarbij tenminste zeventien mensen omkwamen. De doorbraak had plaats bij een ijzermijn die eigendom is van BHP Billiton en Vale. Bij een mijn van dat laatste bedrijf was drie maanden geleden een dijkdoorbraak waarbij meer dan driehonderd mensen het leven lieten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
BHP Billiton Plc

Gerelateerd

BHP Billiton Plc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links