Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen tonen herstel

Gepubliceerd op 7 januari 2020 11:44 | Views: 2.733 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden dinsdag herstel na de recente verliesbeurten. Beleggers schoven de zorgen over de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten aan de kant en trokken zich op aan de positieve slotstanden op Wall Street. Ook de olieprijzen vielen wat terug na de sterke opmars in de afgelopen dagen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent in de plus op 610,17 punten. De MidKap steeg 1 procent tot 919,91 punten. Frankfurt en Parijs gingen tot 0,9 procent vooruit. De Londense FTSE 100-index won 0,1 procent.

Koploper in de AEX was chipmachinemaker ASML met een winst van 1,8 procent. Olie- en gasconcern Shell sloot de rij met een verlies van 0,7 procent. Metalenspecialist AMG was de sterkste stijger in de MidKap met een plus van 3,5 procent na een nieuw recyclingcontract in de Verenigde Staten. Hekkensluiter was beursintermediair Flow Traders met een min van 1,5 procent.

Fugro

Fugro herstelde van een eerder koersverlies en won 2,3 procent. De bodemonderzoeker moet 26,8 miljoen dollar betalen na het verlies van een arbitragezaak in Singapore. Air France-KLM won 1,2 procent. KLM-topman Pieter Elbers zei in een gesprek met De Telegraaf dat de luchtvaartmaatschappij het jaar turbulent is begonnen als gevolg van de sterke stijging van de olieprijs. Elbers hoopt dat de olieprijs niet verder oploopt.

Signify klom 0,6 procent. Het verlichtingsbedrijf neemt afscheid van zijn financieel directeur Stéphane Rougeot, die om persoonlijke redenen vertrekt. Daarnaast wil het bedrijf de termijn van topman Eric Rondolat met vier jaar verlengen. Rougeot wordt tijdelijk opgevolgd door René van Schooten.

Aston Martin

In Londen raakte Aston Martin 8,5 procent kwijt. De Britse producent van luxe voertuigen gaf een winstalarm vanwege de moeilijke marktomstandigheden. Aston Martin liet verder weten in gesprek te zijn met potentiële investeerders. De Canadese miljardair Lawrence Stroll zou willen instappen bij het bedrijf.

De euro noteerde op 1,1184 dollar tegen 1,1186 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 62,91 dollar. Brentolie daalde 0,6 procent in prijs tot 68,47 dollar per vat.

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare