Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcelor stapt in internationaal CO2-project

Gepubliceerd op 6 september 2019 13:53 | Views: 4.515 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 17:35

11,58 -0,04 (-0,36%)

LUXEMBURG (AFN) - Staalgigant ArcelorMittal voegt zich bij een Noors project voor het afvangen, vervoeren en in de Noordzee opslaan van CO2. Northern Lights, zoals het programma heet, wordt volgens de initiatiefnemers het eerste grensoverschrijdende project voor de opslag van het broeikasgas.

De grote aanjager van Northern Lights is het Noorse olie- en gasbedrijf Equinor, dat samen optrekt met sectorgenoten Shell en Total. ArcelorMittal, als staalproducent verantwoordelijk voor veel CO2-uitstoot, belooft in een intentieverklaring te helpen bij de logistiek achter het project. Daarnaast wil het concern commerciële mogelijkheden van CO2-opvang en -opslag verder onderzoeken.

Voor het einde van dit jaar moeten de eerste proefboringen voor de CO2-opslag plaatsvinden. Dat gebeurt in een gebied ten zuidwesten van de Noorse kust. Uiteindelijk is het de bedoeling dat daar een grootschalig reservoir komt voor CO2-opslag. ArcelorMittal verwacht volgend jaar knopen door te hakken over investeringen in het project.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare