Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen op winst

Europese beurzen op winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond donderdagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters zaten in de lift, mede dankzij sterke Duitse fabrieksorders. In Amsterdam kreeg SBM Offshore wel een flinke tik na een update over een corruptiezaak.

De AEX noteerde omstreeks 15.50 uur 0,6 procent in de plus op 552,74 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 761,88 punten. De beurs in Londen won 0,4 procent, Parijs steeg 0,8 procent en Frankfurt ging 1 procent omhoog.

SBM Offshore raakte in de MidKap meer dan 7 procent aan beurswaarde kwijt. De oliedienstverlener verklaarde niet blij te zijn met de tussentijdse uitspraak van de rechter in Brazilië in de slepende Petrobras-corruptiezaak in het land. Het staatsoliebedrijf mag van de rechter een percentage van maandelijkse contractbetalingen inhouden. De rechter oordeelde nog niet over de hoogte van de bedragen.

ArcelorMittal

Meest opvallende beweger in de Amsterdamse hoofdindex was ArcelorMittal, dat 3,5 procent won. Het staalconcern staat door de wereldwijde handelsspanningen al een hele tijd onder een vergrootglas. Beleggers kijken nu bijvoorbeeld ook weer uit naar de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen, die vrijdag ingaan, en de reactie daarop van Peking.

Roestvrijstaalbedrijf Aperam deed het met een plus van 2,4 procent ook erg goed bij de middelgrote fondsen. Verder was er aandacht voor Arcadis dat 1,3 procent hoger noteerde. Het advies- en ingenieursbureau gaat voor het consortium dat de renovatie van de Afsluitdijk uitvoert de komende jaren meewerken in het ontwerp- en omgevingsmanagementeam.

Euro

Elders in Europa waren onder meer autoconcerns in trek. In Frankfurt stegen Volkswagen en Daimler bijvoorbeeld zo'n 4 procent. De Amerikaanse president Donald Trump zou bereid zijn af te zien van zijn plannen om importtarieven te heffen op Europese auto's als de EU de tarieven op Amerikaanse voertuigen schrapt.

In Parijs dikte Sodexo daarnaast bijna 9 procent aan na goed ontvangen omzetcijfers van de Franse cateraar en schoonmaakonderneming. In Londen zakte AB Foods dik 4 procent. De eigenaar van kledingketen Primark waarschuwde voor minder winst bij de suikerdivisie AB Sugar.

De euro was 1,1698 dollar waard, tegen 1,1641 dollar op woensdag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 73,84 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,3 procent tot 78,02 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links