Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vraag naar uitzendkrachten blijft lager

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 10:44 | Views: 2.089 | Onderwerpen: detachering

RANDSTAD NV 18 sep

45,93 -0,98 (-2,09%)

AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is opnieuw fors gedaald. Uitzendkrachten draaiden in de periode tussen 15 juni tot en met 12 juli (periode 7) in totaal 15 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven daalde met 15 procent, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU. Beide getallen zijn minder slecht dan in de voorgaande periode.

In de technische sector daalde het aantal gewerkte uren met 35 procent en de omzet kromp op jaarbasis met 26 procent. In de industrie ging het aantal uren in de meetperiode met 15 procent omlaag, bij een 10 procent lagere omzet. De administratieve sector had te maken met een daling van het aantal uren met 22 procent en 17 procent minder opbrengsten.

Sinds de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan daalt de inzet van uitzendkrachten stevig. Ook de omzet van uitzendbedrijven staat daardoor onder druk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV 100% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

RANDSTAD NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Knarf 4 augustus 2020 12:28
  Booking ontslaat kwart van het personeelsbestand. Toch een teken dat het herstel niet vlot zal gaan. Als je verwacht dat de boel weer aantrekt houd je liever het personeel nog even in dienst. Heb overigens twee keer via Booking.com geboekt maar verwacht dat het geen derde keer wordt. Rechtsreeks bij de hoteleigenaar kan net zo makkelijk en vaak goedkoper.
 2. veldheertom 4 augustus 2020 14:58
  Heb “goed voor Randstad” nog niet gehoord !!!! De uitzendbranche is de eerste die lijd onder het verlies van banen hetgeen ook zichtbaar is de laatste 3 maanden. En aangezien we pas aan de vooravond staan van nog veel massaontslag rondes zal deze branch de aankomende kwartalen niet herstellen. Hopelijk komt er de tweede helft van 2021 enig herstel. Voorlopig houd ik m’n short posities aan
 3. forum rang 4 Nel 4 augustus 2020 16:28
  quote:

  Reintje schreef op 4 augustus 2020 11:04:


  Misschien wel goed nieuws voor de grote jongens die beursgenoteerd zijn. Zij kunnen nu goedkoper de kleine jongens opkopen.

  Bedrijven die in nichemarkten opereren zijn gewild , een dpa bijvoorbeeld die alleen met hoogopgeleiden werkt en ook nog eens voor een prikkie genoteerd staat.
 4. Knarf 4 augustus 2020 18:58
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 4 augustus 2020 17:30:


  [...]

  Zekers Goed voor Randstad.
  Geen baasie neemt meer vast personeel aan, alleen nog Uitzendkrachten.  Uitzendklachten vliegen er als eerste uit. Vast personeel is vast omdat ze vaak kwalitatief beter zijn. Als het niet meer te betalen is vliegt ook het vast personeel eruit. Uitzenduren is een vroegcyclische indicator. Als ik alle ellende om me heen zie, zijn we net begonnen aan de daling van de cyclus. Randstad kopen? Ja, maar niet eerder dan halverwege 2021....Heb ik de boot dan gemist, jammer dan. Liever een boot missen dan ik ern zinkend schip stappen
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare