Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Verzekeraar Axa staat voor overname XL Group'

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse verzekeraar Axa aast op een overname van vastgoed- en ongevallenverzekeraar XL Group. Gesprekken tussen de partijen zijn volgens ingewijden in een vergevorderd stadium en een definitieve overeenkomst zou al binnen een paar dagen bekendgemaakt kunnen worden.

XL Group, gevestigd in Bermuda, heeft een marktwaarde van ongeveer 11 miljard dollar (8,9 miljard euro). Ook andere verzekeraars waaronder het Duitse Allianz zouden interesse hebben in het bedrijf. Mocht het tot een overname komen dan is sprake van de grootste verzekeringsdeal sinds 2015.

XL Group zou onder meer de Amerikaanse schadeverzekeringsdivisie van Axa versterken. XL Group en Axa waren niet bereikbaar voor commentaar.

Natuurgeweld

De afgelopen periode zijn meer deals onder verzekeraars gesloten. De lage rentestanden en de verliezen die worden geleden in de nasleep van natuurrampen maken met name schade- en herverzekeraars gewilde overnameobjecten. Zo sloot XL Group het jaar af met een verlies van circa 560 miljoen dollar. Alleen al het natuurgeweld, zoals de orkanen die onder meer de Verenigde Staten teisterden, zadelde de verzekeraar op met een kostenpost van 2 miljard dollar.

Eerder dit jaar lijfde de Amerikaanse verzekeraar AIG voor 5,6 miljard dollar herverzekeraar Validus in. Phoenix Holdings bereikte een overeenkomst over de overname van de verzekeringstak van Standard Life Aberdeen.

Ondertussen zou het Japanse conglomeraat Softbank gesprekken voeren met SwissRe. Softbank zou daarbij azen op een belang van 30 procent in de herverzekeraar.

232 woorden, 1566 tekensMetadataPrioriteit:304-03-2018 09:35

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon
AXA

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 17:35
    5,820
    +1,61% +0,092
  2. AXA 17:35
    33,850
    +0,15% +0,050

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links