Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ook voorzitter Petrobras vertrekt

Gepubliceerd op 2 januari 2019 14:07 | Views: 2.007

Petroleo Brasileiro Sa-Petrobr 21:22

6,03 +0,62 (+11,37%)

RIO DE JANEIRO (AFN/RTR) - De voorzitter van het Braziliaanse staatsolie- en gasconcern Petrobras, Luiz Guedes de Carvalho, treedt terug. Zijn taken worden op interim-basis waargenomen door Jerônimo Antunes, zo maakt het bedrijf bekend. Guedes de Carvalho was sinds 2015 voorzitter van Petrobras.

Antunes is sinds 2015 lid van de raad van bestuur van Petrobras en kreeg een jaar later de leiding over het auditcomité van het bedrijf. Hij neemt ook de taken over van het bestuurslid Francisco Petros Oliveira Lima Papathanasiadis, die eveneens vertrekt.

In november werd al bekend dat topman Ivan Monteiro wordt vervangen door Robert Castello Branco, die sinds dinsdag in functie is. De econoom Castello Branco staat bekend als voorstander van privatiseringen van staatsbedrijven, waaronder die van Petrobras.

Petrobras was de afgelopen jaren de spil in een grote smeergeldaffaire, waarbij bestuurders van het bedrijf steekpenningen betaalden aan toppolitici en politieke partijen. Het corruptieschandaal, dat bekendstaat onder de naam Lava Jato (autowasserij), leidde onder meer tot de val van voormalig president Dilma Roussef.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Petroleo Brasileiro Sa-Petrobr 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Petroleo Brasileiro Sa-Petrobras ADS (REP 1 Common Share)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare