Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beursuitbater Nasdaq wil diversiteitseisen stellen aan bedrijven

Gepubliceerd op 1 december 2020 15:15 | Views: 2.963

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Bedrijven met een notering aan een van de beurzen van beursuitbater Nasdaq moeten binnenkort aan diversiteitseisen voldoen om hun notering te behouden. De uitbater heeft daarvoor toestemming gevraagd aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De ondernemingen moeten minimaal één vrouw in het bestuur hebben en één LGBTQ-persoon of iemand die uit een minderheidsgroep komt.

Nasdaq-topvrouw Adena Friedman zegt "inclusieve groei en welvaart" na te streven om zo een "sterkere economie" aan te jagen. "We geloven dat deze regel voor beursnoteringen een stap op weg is naar een betere vertegenwoordiging in het Amerikaanse bedrijfsleven."

Bedrijven in de VS staan steeds meer onder druk van investeerders om meer diversiteit in zowel de top van de onderneming als het gehele personeelsbestand te waarborgen. Niet-Amerikaanse ondernemingen met een Nasdaq-notering kunnen aan de eis voldoen door twee vrouwen aan te stellen.

In Nederland zijn er tot nu streefgetallen voor het aantal vrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen. Er komt echter een quotum aan.

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
 1. Inschatter 1 december 2020 16:25
  quote:

  ramp 2017 schreef op 1 december 2020 15:38:


  Stomste regel die men kan bedenken , maar dan moet het ook anders om dan mag een bedrijf alleen geleid door vrouwen of zwarten ook niet meer , lijkt mij , en je ziet het in Nederland al , zie het cabinet met al die onder gekwalificeerde huppel kutjes.

  Idd, en een van de minst bekwamen is die van Engelshoven
 2. forum rang 4 erjee-ff 2 december 2020 12:44
  quote:

  lost schreef op 2 december 2020 12:21:


  [...]

  Gut oh gut, we zouden na 500 jaar rassendiscriminatie eens een klein stapje terug moeten doen. De wereld is meteen te klein. We zouden allemaal beter worden van meer diversiteit.  Maar een inhoudelijke reactie is moeilijk, begrijp ik...
 3. lost 2 december 2020 21:56
  quote:

  erjee-ff schreef op 2 december 2020 12:44:


  [...]
  Maar een inhoudelijke reactie is moeilijk, begrijp ik...


  Jouw bijdrage van 5 woorden is inhoudelijk?

  Vanuit de sociale psychologie begrijp ik al die weerstand tegen maatschappelijke verandering wel. Alles bij het oude willen houden, of het nu wel of niet bijdraagt aan geluk en welzijn, is heel menselijk. Gelukkig zijn er individuen en instituten die risico durven te nemen, gesteund door gedegen onderzoek, en leiderschap laten zien. De bange meerderheid haakt dan later wel aan. Zo is het altijd gegaan met sociale veranderingen. De voorlopers profiteren het meest. De rest ook maar zal dat nooit toegeven: “vroeger was het beter” zeuren ze in koor.
 4. lost 3 december 2020 11:05
  quote:

  antonvb schreef op 3 december 2020 08:30:


  Doodeng dat ze geen diversiteit in mensen ziet zonder naar het huidskleurtje te kijken. Maar ja, dat kun je tegenwoordig verwachten van een '''Friedman'''.


  Wie zegt dat ze dat niet doen?
  Ik mag hopen dat je met die laatste zin niet antisemitisch is bedoeld...
19 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare