Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Google koopt smartwatchmaker Fitbit

NEW YORK (AFN) - Google koopt de maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit. Dat zijn de twee bedrijven overeengekomen. De zoekmachinegigant zet met de aankoop steviger voet aan de grond in de markt voor gezondheidsgadgets, waarmee het onder andere de strijd aanbindt met Apple.

Google, dochteronderneming van Alphabet, biedt 7,35 dollar per aandeel van Fitbit. Dat komt neer op een totaalbedrag van 2,1 miljard dollar. De deal is naar verwachting in 2020 rond, na goedkeuring van aandeelhouders en toezichthouders. Techwebsite The Info meldt op basis van ingewijden dat ook Facebook Fitbit wilde kopen. Het socialemediabedrijf zou echter de helft hebben willen betalen van wat Google bereid was neer te tellen.

Fitbit is een van de bekendste merken op het vlak van zogeheten wearables, die allerlei gegevens over je gezondheid bijhouden. Zo kunnen fitnessfanaten met de producten hun hartslag, het aantal gezette stappen of de hoeveelheid verbrande calorieën controleren.

Slinkend marktaandeel

De laatste tijd heeft Fitbit te maken met een slinkend marktaandeel, mede door concurrentie van goedkopere alternatieven. In het duurdere segment heeft de onderneming uit San Francisco bedrijf juist moeite op te boksen tegen Apple, dat met zijn Apple Watch steeds nadrukkelijker de kant van sport- en gezondheidsfuncties kiest. Fitbit-topman James Park hoopt dat de combinatie met Google de technologische vernieuwing van wearables versnelt, waardoor de verkopen weer aantrekken.

Berichten over de op handen zijne overname van Fitbit deden al de ronde. Persbureau Reuters meldde begin deze week op basis van ingewijden dat Google toenadering zocht tot het Amerikaanse bedrijf. Het aandeel Fitbit schoot vervolgens omhoog op de beurs.

Google krijgt net als andere grote internet- en technologiebedrijven geregeld kritiek op het privacybeleid. Zorgen over de omgang met gegevens van Fitbit-gebruikers probeert het bedrijf voor te zijn, met de belofte nooit data omtrent gezondheid of welzijn voor advertenties te gebruiken.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet
Alphabet

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Alphabet 26 apr
    171,950
    +10,22% +15,950
  2. Alphabet 26 apr
    173,690
    +9,97% +15,740

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links