Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Doorzoekingen om fraudeschandaal Wirecard

Gepubliceerd op 1 juli 2020 12:05 | Views: 3.722

MÜNCHEN (AFN/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Bij kantoren van betalingsdienstverlener Wirecard in Duitsland en op twee locaties in Oostenrijk zijn doorzoekingen gedaan. Er zouden daarbij ook woningen zijn onderzocht. Het zoeken is naar informatie over de rol van voormalig topman Markus Braun in de enorme boekhoudfraude bij Wirecard, dat faillissement heeft aangevraagd vanwege de affaire.

Er werd ook een doorzoeking gedaan in het hoofdkantoor van Wirecard in Aschheim, nabij München. In totaal waren tientallen opsporingsambtenaren en agenten betrokken bij de actie.

De Oostenrijker Braun wordt verdacht van fraude en marktmanipulatie. Hij werd vorige maand gearresteerd maar is op borg vrijgekomen. Ook voormalig operationeel directeur Jan Marsalek, eveneens een Oostenrijker, en twee bestuursleden van Wirecard worden onder de loep genomen door de autoriteiten. Mogelijk is Marsalek ondergedoken.

De faillissementsprocedure van Wirecard loopt nog bij een rechtbank in München. De onderneming gaat gebukt onder hoge schulden. Eerder werd bekend dat er een kleine 2 miljard euro kwijt was, maar Wirecard stelde later dat dit geld mogelijk nooit heeft bestaan.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare