Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Solide kwartaal voor HSBC

Solide kwartaal voor HSBC
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft over het eerste kwartaal een beter dan verwachte winst geboekt en kondigde aan dat Chief Executive Noel Quinn met pensioen zal gaan bij het bedrijf. Dit maakte de Britse bank dinsdag bekend.

"Na een intense vijf jaar is het nu het juiste moment voor mij om een betere balans te vinden tussen mijn persoonlijke en zakelijke leven. Ik ben van plan in de toekomst een portefeuillecarrière met meerdere functies na te streven", aldus Quinn. De in Londen gevestigde bank zei ook dat het bestuur een formeel proces is begonnen om een opvolger te vinden.

De nettowinst daalde met 1,4 procent tot 10,18 miljard dollar over de drie maanden eindigend in maart, wat deels toe te schrijven was aan lagere netto rentebaten, hogere kredietkosten en eenmalige verliezen in verband met het plan om haar activiteiten in Argentinië te verkopen.

Het resultaat werd in de periode van vorig jaar nog ondersteund door eenmalige winsten in verband met de verkoop van de retailbankactiviteiten in Frankrijk en de overname van de Britse afdeling van Silicon Valley Bank, aldus HSBC.

Echter, de nettowinst overtrof wel de schatting van 9,73 miljard dollar in een opiniepeiling onder analisten van Visible Alpha.

De nettowinst op kwartaalbasis was ook een verbetering ten opzichte van het nettoverlies in het laatste kwartaal van 2023, toen HSBC de waarde van zijn belang in de grote Chinese kredietverstrekker Bank of Communications met 3 miljard dollar afwaardeerde, deels als gevolg van een vertraging van de Chinese economische groei.

De netto rentebaten over het eerste kwartaal daalden licht van 8,96 miljard naar 8,65 miljard dollar.

HSBC wil een dividend uitkeren van 0,31 dollar per aandeel, inclusief een speciaal dividend van 0,21 dollar per aandeel uit de opbrengst van de verkoop van Canadese activiteiten. Daarnaast zei de bank dat het van plan was om tot 3 miljard dollar aan eigen aandelen terug te kopen.

HSBC heeft het grootste deel van zijn inkomsten lange tijd in Azië verdiend en heeft nog meer middelen naar de regio verschoven om een snel groeiende middenklasse te veroveren, ook al hebben andere westerse banken in de regio hun activiteiten teruggeschroefd.

Beleggers waren tevreden en dus steeg het aandeel in Londen met bijna 4 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 feb Rode cijfers voor HSBC na afschrijving

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HSBC HLDGS PLC DL-,50 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HSBC HOLDINGS PLC

8,126 16 mei
-0,055 -0,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links