Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Licht hogere opening Wall Street verwacht

Licht hogere opening Wall Street verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting licht hoger openen. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 circa 0,1 procent in de plus.

Donderdag sloot Wall Street overtuigend hoger, nadat de Amerikaanse detailhandelsverkopen harder waren gestegen dan verwacht en na de succesvolle beursgang van ARM. 

Donderdag reageerden de beurzen ook opgelucht na het rentebesluit van de ECB, onder meer ingegeven door voorzitter Christine Lagarde, die in de persconferentie na afloop meerdere keren benadrukte dat de rente nu hoog genoeg is om de inflatie in de eurozone in te dammen. De inflatie is op jaarbasis ongeveer gehalveerd, maar nog wel altijd te hoog.

Volgende week is het aan de Fed om meer duiding te geven. De markten lijken niet te anticiperen op nog een renteverhoging door de Federal Reserve. De kans hierop wordt momenteel geschat op slechts 3 procent.

Voor vanmiddag staan er nog een aantal macro-economische data geagendeerd zoals de importprijzen, de stand van de Empire State index, de Industriële productie en het consumentenvertrouwen in Michigan.

De olieprijzen wisten vrijdag opnieuw terreinwinst te boeken. De prijs voor een vat WTI-olie steeg 0,3 procent naar 90,42 dollar per vat. Donderdag sloot de olieprijs al op nieuwe jaarrecords, ingegeven door voortdurende productieverlagingen door Saoedi-Arabië en Rusland, die bedoeld zijn om een krappere markt te creëren.

De euro/dollar herstelde iets na de daling van gisteren en noteerde op 1,0659.

Bedrijfsnieuws

Adobe rapporteerde beter dan verwachte kwartaalresultaten. Desondanks noteerde het aandeel voorbeurs ruim 2 procent lager.

ARM beleefde gisteren een voortvarend beursdebuut en wist bijna 25 procent hoger te sluiten ten opzichte van de startkoers van 51,00 dollar. Vandaag lijkt het aandeel verder te stijgen  en noteerde voorbeurs ruim 6 procent hoger.

Elders in de VS wordt er gestaakt bij drie belangrijke fabrieken, die mogelijk gevolgen hebben voor de activiteiten van General Motors, Ford en Stellantis. De vakbond United Auto Workers heeft dit aangekondigd nu de autofabrikanten niet aan de eisen van deze vakbond wilden voldoen.

Ford-aandelen daalden met 1,7 procent voorbeurs, GM daalde met 1,5 procent, terwijl Stellantis 0,9 procent kon bijschrijven.

Vandaag gaat Instacart naar de beurs. Na het succes van de beursgang van ARM, besloot de boodschappenbezorger de prijsvork voor de uitgifteprijs te verhogen naar 28 tot 30 dollar per aandeel. Dit was 26 tot 28 dollar per aandeel. 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index en de Nasdaq sloten donderdag beide 0,8 procent hoger op 4.505,10 punten en 13.926,05 punten. De Dow Jones-index wist een procent bij te schrijven op 34.907,11 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links