Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: ING verlaagt koersdoel BAM

Beursblik: ING verlaagt koersdoel BAM
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor BAM verlaagd van 3,50 naar 3,30 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van analist Tijs Hollestelle.

Volgens de analist waren de halfjaarcijfers van BAM een beetje mager. Maar helemaal verrassend was dit gezien de strategische keuzes van de bouwer ook weer niet, voegde hij toe. Nu BAM kiest voor marge boven volume, kost het wat tijd voor dit terug te zien is in de operationele resultaten, aldus Hollestelle. Hij sprak dan ook van een "verwachte hobbel in de hobbelige weg richting herstel".

BAM deed het afgelopen bijzonder sterk met UK Ventures in het Verenigd Koninkrijk, merkte de analist op. Daardoor viel de EBITDA van de bouwer slechts licht lager uit dan verwacht.

Voor 2023 verwacht BAM een gecorrigeerde EBITDA-marge te behalen hoger dan 4 procent. ING verlaagde zijn taxatie van 4,5 naar 4,2 procent. "Maar we blijven van mening dat het aandeel ondergewaardeerd is."

Het aandeel BAM steeg woensdag 1,1 procent naar 1,95 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 72% zegt kopen 29 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 23 augustus 2023 11:37
    BAM zit in de hoek waar de klappen vallen - hun projecten lopen ook qua kosten uit de hand (zie Denemarken). De hoge inflatie in combi met stijgende rente gaat een zware wissel op de salespipeline trekken. Ze hebben nu nog voor 1 jaar aan projecten in portefeuille maar dat was 1,5. Kortom de Outlook verslechterd en mogelijk worden ze weer gedwongen werk onder kostprijs aan te nemen om de capaciteit bezet te houden. Verder is een koop aanbeveling van de ING niet echt waar je op zit te wachten. Sinds wanneer heeft de ING ooit gelijk gekregen? Je zal maar Philips boven 30 op hun advies gekocht hebben - koop aanbevelingen van banken moet je in het algemeen omdraaien - zijn momenten om uit te stappen. Bankiers zijn namelijk als de dood voor risico - maar aandelen beleggen zonder risico bestaat niet - dat is juist de jus van het beleggen. Bovendien kijken bankiers naar cijfers uit het verleden die ze doortrekken alsof de wereld niet verandert - wat natuurlijk verkeerd is bij beleggen - daar gaat het juist om de veranderingen in de toekomst die de wind in de zeilen kunnen brengen. Kortom vergeet die bank adviezen. HN
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

2,534 17:35
-0,014 -0,55%
Premium

BAM verkoopt minder huizen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links