Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder omzet bij OCI

Minder omzet bij OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft in het eerste kwartaal van 2023 aanzienlijk minder omzet geboekt, terwijl de winst omsloeg in een klein verlies. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de kunstmestfabrikant.

In het afgelopen kwartaal bedroeg de omzet circa 1,4 miljard dollar, 41 procent minder dan een jaar eerder, terwijl de aangepaste EBITDA op jaarbasis met 65 procent afnam tot 336 miljoen dollar. "Vooral door significant lagere verkoopprijzen en volumes", aldus OCI.

CEO Ahmed El-Hoshny voegde daaraan toe dat de marktomstandigheden uitdagend waren, maar dat de onderliggende fundamenten "gezond: bleven.

OCI wees verder op een verlies van 98 miljoen dollar op hedges op natuurlijk gas en een geraamde impact van 77 miljoen dollar op onvoorziene uitvalmomenten in Texas.

Onder de streep restte een aangepast verlies van 15 miljoen dollar tegen een winst van 354 miljoen dollar een jaar eerder. Het gerapporteerde resultaat daalde van 410 miljoen dollar winst naar een verlies van bijna 72 miljoen dollar.

De vrije kasstroom bedroeg 151 miljoen dollar.

De nettoschuld daalde met 9 procent naar 1,06 miljard dollar met een schuldratio van 0,3.

Outlook

OCI merkte op dat de stikstofprijzen onder druk staan, maar dat de markt in het lopende tweede kwartaal tekenen van verkrapping begint te vertonen, waardoor de prijzen in sommige regio's herstellen.

Voor 2023 verwacht het bedrijf een vraagherstel bij graan en een beperkt nieuw aanbod ervan.

Voor methanol verwacht OCI in de tweede helft van het jaar een herstel in China. dat de vraag en de prijsvorming zal ondersteunen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 75% zegt kopen 32 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI

25,360 22 sep
+0,280 +1,12%
Premium

OCI: wachten op strategische beslissingen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links