Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: resultaten Marel beter dan verwacht

Beursblik: resultaten Marel beter dan verwacht
Beeld: Marel

(ABM FN-Dow Jones) De vierdekwartaalcijfers van Marel waren beter dan verwacht en weerspiegelden een herstel van de EBIT-marge. Dit zei analist David Kerstens van Jefferies volgend op de resultaten van het concern woensdag nabeurs.

De EBIT-marge herstelde in het vierde kwartaal naar 12,4 procent, in vergelijking met 10,3 procent in het derde kwartaal en 6,3 procent in het tweede kwartaal, waarmee Marel op schema ligt om de doelstelling van 14 tot 16 procent tegen het einde van 2023 te bereiken, zei de analist.

Marel boekte in het vierde kwartaal een 33 procent hogere omzet van 489,2 miljoen euro, wat 6 procent boven consensus was. Daarentegen steeg de orderintake met 3 procent tot 413,4 miljoen euro, wat 2 procent onder consensus was. De EBIT steeg met 49 procent tot 60,9 miljoen euro. Dit was dan weer 35 procent boven consensus, aldus de analist. 

Jefferies hanteert een Houden advies op Marel met een koersdoel van 3,75 euro. Het aandeel Marel sloot woensdag op 3,62 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MAREL 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

MAREL

3,700 22 mrt
+0,010 +0,27%
Premium

Dubbele winstcijfers voor Marel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links