Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Veel winst maar weinig cash bij Just Eat Takeaway'

'Veel winst maar weinig cash bij Just Eat Takeaway'
Beeld: ANPFoto

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway heeft woensdag een sterke boodschap over de winstgevendheid afgegeven. Dit stelde Credit Suisse in een reactie, wijzend op het aangepaste EBITDA-resultaat van 150 miljoen euro in de tweede helft van 2022 en de verwachting van 225 miljoen euro voor 2023.

Dat is respectievelijk 355 procent en 47 procent hoger dan de consensusverwachting en dat geeft een "door en door bemoedigende" boodschap volgens Credit Suisse, zeker gezien de duidelijk behoudende aannames die de maaltijdbezorger doet voor de inflatie, economische groei en investeringen in de outlook voor 2023.

Anderzijds zijn de analisten wat gefrustreerd door de vrije kasstroom. Just Eat Takeaway verbrandde aanzienlijk meer cash dan voorzien, met 550 miljoen euro in plaats van de verwachte 378 miljoen in 2022, en met een verwachte 250 miljoen in 2023, waar analisten uitgingen van ongeveer de helft. Waar het verschil in zit werd bovendien niet duidelijk tijdens de toelichting op de cijfers door Just Eat, volgens Credit Suisse. Dit moet wachten tot de publicatie van de jaarcijfers. Meer duidelijkheid zou welkom zijn, volgens de bank.

Het koersdoel werd door Credit Suisse verhoogd naar 40,00 Britse pond en met dit opwaarts potentieel, leidt dat tot een herhaling van het Outperform advies.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 71% zegt kopen 42 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

16,700 28 mrt
+0,152 +0,92%
Premium

Markt te kritisch over Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links