Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Inpost boekt recordvolumes in alle markten

Inpost boekt recordvolumes in alle markten
Beeld: InPost

(ABM FN-Dow Jones) Inpost heeft in het vierde kwartaal van 2022 recordvolumes gerealiseerd in alle markten. Dit bleek dinsdag uit een tussentijdse update van de Poolse aanbieder van pakketkluisjes.

De volumes bedroegen in het afgelopen kwartaal 222 miljoen pakketten, een groei op jaarbasis van 23 procent. De groei werd aangejaagd door sterke resultaten in thuismarkt Polen, maar ook in de internationale markten, mede geholpen door een robuuste Britse markt en de overname van Mondial Relay. Daarbij denkt Inpost in Frankrijk aan de margeverwachtingen te hebben voldaan.

In heel 2022 kwamen de volumes uit op 744,9 miljoen pakketten, wat een groei betekende van 22 procent ten opzichte van 2021.

Eind 2022 beheerde InPost circa 27.939 kluisjes, waarvan het merendeel, namelijk 19.306, in Polen staan. Op jaarbasis steeg het aantal kluisjes op de internationale markten met 120 procent tot 8.633. Vooral in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk slaat het concept aan, aldus InPost.

CEO Rafal Brzoska sprak van opnieuw een sterk jaar, met recordvolumes, zowel in Polen als internationaal, "ondanks de uitdagen macro-economische omstandigheden voor e-commerce".

De topman denkt dat InPost 2023 goed begint.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
INPOST 56% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

INPOST

9,980 02 jun
+0,108 +1,09%
Premium

InPost is een lucratief speeltje van Advent

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links