Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING verlaagt koersdoel PostNL

ING verlaagt koersdoel PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 1,85 naar 1,75 euro bij handhaving van het Houden advies.

De zichtbaarheid blijft volgens analist Marc Zwartsenburg laag, hoewel de pakketvolumes in oktober stabiliseerden ten opzichte van september, wat geruststellend is.

De analist verwacht dat pensioenen een significant positieve impact op de onderliggende EBIT kunnen hebben van 75 tot 80 miljoen euro, maar dat geld zal PostNL niet daadwerkelijk in handen krijgen. De positieve impact is wel gunstig voor de schuldratio, maar gezien deze ratio richting het einde van het jaar circa 2,0 zal zijn en de vrije kasstroom wordt gedrukt door een lager operationeel resultaat, komt een tweede tranche van het inkoopprogramma van eigen aandelen in gevaar als de marktomstandigheden niet verbeteren, zo waarschuwt Zwartsenburg.

Het aandeel PostNL koerste woensdagochtend 0,5 procent hoger op 1,75 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 56% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Calvin 22 november 2022 10:08
    ...en de koers staat op het bord.. al een tijdje dus ik ben bang dat analisten, zoals Niels, vaker gelijk hebben dan jullie leken. Omdat jullie er met (schat ik dan zo) minimaal10% inzitten betekent dat niet dat jullie moeten gaan schelden op analisten met zulke woorden. Iedereen heeft zijn hobby/beroep. Als analisten echt zo flutadviezen schrijven zullen ze wel echt de laan uitgestuurd worden.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

1,970 06 feb
-0,048 -2,40%
Premium

Geen hosannastemming bij PostNL

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links