Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zwitserse centrale bank verhoogt rente

Zwitserse centrale bank verhoogt rente
Beeld: SNB

(ABM FN-Dow Jones) De Zwitserse centrale bank heeft donderdag de rente met 75 basispunten verhoogd, nadat de Amerikaanse Federal Reserve dit woensdagavond met 75 basispunten deed en de Britse centrale bank vanmiddag vermoedelijk ook in actie komt.

De rente in Zwitserland steeg met dit besluit van -0,25 naar 0,50 procent "teneinde de inflatie tegen te gaan", stelde de centrale bank.

In augustus bedroeg de inflatie in het land 3,5 procent en in mei van dit jaar 2,9 procent.

De markt hield vooraf rekening met een verhoging met 50 basispunten.

De centrale bank gaf aan dat er rekening dient te worden gehouden met meer renteverhogingen om de inflatie te stabiliseren. Ook zal de bank ingrijpen op de valutamarkten als dit noodzakelijk blijkt.

De euro liep kort na het rentebesluit op ten opzichte van de Zwitserse frank en noteerde 0,9572 tegen 0,9469 frank voor bekendmaking van het rentebesluit.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Horizongloort 22 september 2022 10:39
    Kijk, zo voer je het rente beleid.
    Aug was rente 3.5% en mei 2,9%. En hier word adequaat op geanticipeerd.

    En de ECB ? Die liet de melk koken....wachten wachten en nog eens wachten. Totdat de inflatie al meer dan 10% was gingen ze eindelijk overstag. Wat een log apparaat, maar het kwaad was al geschied....
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links