Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degroof verlaagt koersdoel Just Eat naar 30 euro

Degroof verlaagt koersdoel Just Eat naar 30 euro
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway verlaagd naar 30,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies voor de maaltijdbezorger.

Analist Michael Roeg meent dat de sector zichzelf opnieuw zal moeten uitvinden, na enorme koersdalingen voor Just Eat en diens concurrenten. "Het sentiment en de koers zitten op een dieptepunt", aldus de analist. Inmiddels is het de sector wel duidelijk geworden dat winstgevendheid het toverwoord is. Wie hierin slaagt, zal de koers zien herstellen, voorziet hij.

Voor Just Eat Takeaway ziet Degroof in 2024 een positieve EBITA van 85 miljoen euro. Dit jaar zal dat nog een verlies zijn van 315 miljoen euro, wat volgend jaar halveert naar een verlies van 126 miljoen euro.

Roeg besloot zijn model van discounted cash flow te vervangen door een sum-of-the-parts model. En zo kwam hij uit op een koersdoel van 30 euro. Dat is het basisscenario. In het slechte scenario ziet hij een koersdoel van 22 euro en in het gunstige scenario een koersdoel van 38 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 62% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

15,406 17:39
-1,206 -7,26%
Premium

Just Eat Takeaway verrast positief

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links