Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs stijgt verder

Olieprijs stijgt verder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag verder gestegen. Bij een settlement van ruim 115 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna een procent duurder.  Op weekbasis werd WTI bijna 4 procent duurder. Het is de vijfde week op rij dat ruwe olie in waarde stijgt.

Analisten van Commerzbank rekenen nog altijd op een embargo op Russische olie in de Europese Unie. Daardoor zou de vraag naar niet-Russische olie moeten toenemen, wat positief is voor WTI en Brent. Komende maandag en dinsdag vindt een EU-top plaats waarbij een embargo wordt besproken.

Verder verwacht de Duitse bank dat vraag en aanbod in balans komen in de tweede jaarhelft, waardoor de olieprijs weer onder de 100 dollar zal zakken.

De gasprijs daalde vrijdag, nadat eerder deze week nog het hoogste niveau sinds 2008 werd bereikt. Op jaarbasis is de gasprijs, uitgedrukt in British thermal units, zo'n 200 procent hoger. Ook diesel werd vrijdag iets goedkoper.

Amerikanen maken zich op voor Memorial Day weekend, traditiegetrouw de start van het zomerseizoen waarin veel wordt gereisd. Marktkenners vrezen dat de toch al hoge benzineprijzen in de VS verder zullen stijgen omdat het aanbod krap is.

Volgende richtpunt voor de oliemarkt, die maandag dicht is vanwege Memorial Day, is de maandelijkse bijeenkomst van OPEC+, volgende week donderdag.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Studentenrekening 27 mei 2022 22:43
    quote:

    jan de vakman schreef op 27 mei 2022 22:12:

    Van diverse kanten, wordt steeds duidelijker gezegd, dat er door oude productie putten, een steeds groter tekort aan olie ontstaat, waardoor de prijs wel eens richting de 150$ kan gaan!!
    Interessant Jan. Dank voor deze informatie.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links