Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: euro even in correctie

Valuta: euro even in correctie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag onder de 1,07 dollar na de afgelopen dagen stevig te zijn opgelopen en het nu tijd lijkt voor wat winstnemingen.

"We zien de euro even corrigeren in een voorzichtige markt die wacht op de notulen van de meeste recente monetaire vergadering van de Federal Reserve die vanavond worden gepubliceerd", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury woensdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er op dat de Europese munt op dit niveau vooral zoekt naar consolidatie in een korte handelsweek die bovendien het einde van de maand markeert", aldus Van der Meer.

Van der Meer schat in dat ook sprekers die vandaag op de agenda staan niet voor al te veel opwinding zorgen. "Veel is inmiddels zowel bij de Fed als de Europese Centrale Bank nu wel duidelijk, nu de ECB in de persoon van voorzitter Christine Lagarde zich maandag ook voegde bij het monetair strengere kamp", aldus Van der Meer. "Daar had zijn gisteren in een speech verder niets aan toe te voegen."

In Duitsland kwam het consumentenvertrouwen over april iets minder zwak uit dan een maand eerder het geval was. Met een indexstand van 26,0 negatief kwam het gemeten sentiment overeen met de prognose.

Het Duitse bruto binnenlands product nam op kwartaalbasis met 0,2 procent toe, gelijk aan de eerste raming.

Vanmiddag kan de markt reageren op de orders voor duurzame goederen uit de Verenigde Staten over april, de wekelijkse olievoorraden en tot slot dus de genoemde notulen.

Spreektijd is ingeruimd voor ECB-bestuursleden Fabio Panetta en Philip Lane en Fed-bestuurder Lael Brainard.

De euro noteerde woensdag 0,6 procent lager op 1,0668 dollar. De Europese munt noteerde 0,5  procent lager op 0,8525 Britse pond. Het Britse pond daalde woensdag 0,2 procent en noteerde op 1,2514 dollar.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. treasury t 25 mei 2022 12:42
    'Even' ???? 'Groei 'in de US veel robuuster,rentestijging forser in US dan EU,inflatie hoger in EU,afhankelijkheid van Russisch gas, olie naar $150.00 per vat?? oorlog in Europa enz enz..Gebruik dit momentum om Euro s te verkopen tegen CHF en USD.

    ECB =Frans/Italiaans beleid.. Trouwens we zitten al tijden onder de introductie koers Euro zowel versus $ als CHF.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links