Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Musk krijgt grote investeerders mee bij overname Twitter

Musk krijgt grote investeerders mee bij overname Twitter
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Elon Musk heeft toezeggingen gekregen van investeerders voor meer dan 7 miljard dollar aan financiering voor zijn overnamebod op Twitter. Dit blijkt uit documenten ingeleverd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De CEO van Tesla kreeg toezeggingen voor 7,14 miljard dollar van in totaal negentien investeerders, waaronder Sequoia Capital, mede-oprichter Larry Ellison van Oracle Corp, die 1 miljard dollar bijdraagt, en VyCapital.

Fidelity Management & Research en een afdeling van het staatsinvesteringsfonds van Qatar staan ook op de lijst.

Ook de Saoedische prins Alwaleed Bin Tatala Bin Abdulaziz heeft beloofd de overname te steunen met zijn bijna 35 miljoen aandelen Twitter, maar wil na de overname door Musk wel een belang in het bedrijf houden.

Musk is nog in gesprek met meer huidige aandeelhouders, onder wie mede-oprichter Jack Dorsey, om die in het bedrijf te houden na de uitkoop.

De lening van 12,5 miljard dollar die Musk had gekregen voor de overname is dankzij deze toezeggingen gehalveerd tot 6,25 miljard dollar. De overname zal nu worden gefinancierd door 27,25 miljard dollar aan aandelen en contanten.

Het aandeel Twitter steeg voorbeurs met 2,1 procent op het nieuws, dat de kans op een geslaagde overname lijkt te vergroten.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla 67% zegt verkopen 3 stemmen
Twitter 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Tesla 16 aug
    919,690
    -0,89% -8,270
  2. Twitter 16 aug
    44,400
    -0,22% -0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links