Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Uitdagend klimaat Philips'

'Uitdagend klimaat Philips'
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de nodige tegenwind ervaren. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

De orderintake trok met 5 procent aan en dat was volgens de analist grofweg in lijn met de langetermijntrend, ondanks een moeilijke vergelijkingsbasis. Verder liep de autonome omzet met 4 procent minder hard terug dan de krimp van 8 procent waarop de consensus rekende.

De aangepaste EBITA-marge was met 6,2 procent conform verwachting, maar de kwaliteit van de marges viel tegen gezien de divisie Other, waar royalties onder vallen, moest compenseren voor grote teleurstellingen bij Diagnosis & Treatment en Connected Care. Exclusief de divisie Other, schoot Philips 16 procent tekort op de verwachtingen.

Philips handhaafde de outlook voor heel het jaar, maar waarschuwde voor neerwaartse risico's als de oorlog in Oekraïne en de coronacrisis in China. Als gevolg denkt Hesselink dat de consensusverwachtingen ietwat neerwaarts bijgesteld moeten worden.

ING handhaafde het Houden advies op Philips met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel daalde maandagochtend met 10,5 procent tot 25,19 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 56% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Henkk 25 april 2022 13:39
    Ik denk als ze alles vertellen en ook andere problemen van veel apparaten van hun melden dat het Philips vandaag op 15 euro zal staan. er is nog hel veel meer problemen ook bij heel veel huishoudelijk apparaten bijvoorbeeld en ook andere medisch apparaten van hun functioneert ook niet goed , Philips is duidelijk niet eerlijk geweest en hun leiding blijft gewoon,..!!!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

20,690 15:05
+0,625 +3,11%
Premium

Gooi de handdoek bij Philips niet in de ring

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links