Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

American Express presteert beter dan verwacht

American Express presteert beter dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) American Express heeft in het eerste kwartaal de omzet zien stijgen, terwijl de nettowinst iets daalde. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het Amerikaanse creditcardmaatschappij. 

De omzet steeg op jaarbasis met 29 procent van 9,1 tot 11,7 miljard dollar. De nettowinst daarentegen daalde met 6 procent van 2,2 naar 2,1 miljard euro. Per aandeel komt dit neer op een daling van 2,74 naar 2,73 dollar. 

Analisten die aan de consensus van FactSet bijdroegen, rekenden op een omzet van 11,6 miljard dollar met een winst per aandeel van 2,40 dollar.

De voorzieningen voor kredietverliezen lieten een vrijval zien van 33 miljoen dollar. Een jaar eerder was die vrijval echter nog 675 miljoen dollar. 

"Een sterk eerste kwartaal", oordeelde CEO Stephen Squeri in een toelichting. De omzetgroei werd volgens de topman te danken aan kaarthouders die 35 procent meer hebben uitgegeven. De volumes in maart waren nog niet eerder zo hoog in die maand. 

Outlook 

American Express handhaafde de outlook voor het hele boekjaar. Voor 2022 rekent de creditcardmaatschappij op een omzetgroei van 18 tot 20 procent en een winst per aandeel van 9,25 tot 9,65 dollar.

De analistenconsensus rekent op 9,71 dollar per aandeel voor dit jaar. 

Het aandeel lijkt een procent lager te openen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
American Express Company 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links