Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UBS verlaagt koersdoel Prosus stevig

UBS verlaagt koersdoel Prosus stevig
Beeld: Prosus

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor Prosus verlaagd van 97,00 naar 76,00 euro, maar handhaafde het koopadvies wel.

Volgens UBS hebben veel factoren het aandeel Prosus in beweging gezet in de afgelopen zes maanden, waaronder de oorlog in Oekraïne, de jaarcijfers van Tencent en de koersdruk bij maaltijdbezorgers en OLX Autos, naast een daling van de multiples bij enkele groeibedrijven zoals Tencent.

UBS houdt in zijn nieuwe model rekening met deze factoren en kwam zodoende tot een lager koersdoel. Vooral een koersdoelverlaging van 19 procent voor Tencent is aanleiding voor het lagere koersdoel voor Prosus.

UBS houdt rekening met uitdagende macro-economische ontwikkelingen en een moeilijk handelsklimaat. Desondanks zijn analisten van mening dat de omzet in e-commerce kan verviervoudigen in de komende vijf jaar, waarbij het verlies dit jaar zal pieken, voordat er zwarte cijfers geschreven kunnen worden in 2025. Bovendien heeft Prosus genoeg liquiditeit om overnames in groeisegmenten te financieren, aldus UBS. Het koopadvies op Prosus werd dan ook gehandhaafd.

Het aandeel Prosus daalde dinsdagochtend 2,2 procent tot 46,00 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 69% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PROSUS

66,680 05 jul
+2,100 +3,25%
Premium

Prosus is onderwaardering beu

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links