Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delivery Hero ervaart sterke groei in eerste maanden 2022

Delivery Hero ervaart sterke groei in eerste maanden 2022

(ABM FN-Dow Jones) Delivery Hero heeft een sterke start van 2022 achter de rug. Dit maakte de maaltijdbezorger maandagochtend bekend.

Delivery Hero zag in de eerste twee maanden van dit jaar de brutotransactiewaarde met 30 procent aantrekken, terwijl de segmentomzet met 53 procent aantrok.

De maaltijdbezorger bevestigde dat het mikt op een marge dit jaar van 1 tot 1,2 procent negatief. Het segment Integrated Verticals zal een negatieve bijdrage leveren aan de aangepaste EBITDA van 525 miljoen euro tegen een eerdere verwachting van 525 tot 550 miljoen euro. Voor de divisie Platform wordt onverminderd een positieve bijdrage verwacht.

Ook kwam de maaltijdbezorger met een outlook voor 2023, waarin een positieve aangepaste EBITDA wordt verwacht voor de gehele groep. Delivery Hero zei al eerder voor de tweede helft van dit jaar op een breakeven EBITDA-resultaat te rekenen.

Verder liet Delivery Hero maandag weten dat het kredietfaciliteiten heeft afgesloten van 825 dollar en 300 miljoen euro. De faciliteiten hebben een looptijd van 5,25 jaar. Ook werd er met een consortium banken een doorlopende kredietfaciliteit afgesloten ter waarde van 375 miljoen euro. De kredietfaciliteiten zijn bedoeld voor algemene bedrijfsdoeleinden.  

Recent uitten analisten van JPMorgan Cazenove nog hun zorgen over een aanstaande aflossing van obligaties door Delivery Hero.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Delivery Hero verhoogt outlook 2024 1
  2. 11 apr Beursblik: consolidatieslag onder maaltijdbezorgers lonkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DELIVERY HERO SE NA O.N. 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

DELIVERY HERO SE

25,960 03 mei
-1,290 -4,73%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links