Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nieuwe outlook Shell laat zwak vierde kwartaal zien'

'Nieuwe outlook Shell laat zwak vierde kwartaal zien'
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het vierde kwartaal van dit jaar ondermaats gepresteerd. Dit oordeelde analist Quirijn Mulder van ING vrijdag op basis van een tussentijdse handelsupdate van de energiereus.

De resultaten kwamen volgens Mulder onder de marktverwachtingen uit, wijzend op zwakke resultaten bij Oil Products. Bovendien ging de analist al uit van sterke resultaten bij Integrated Gas ten opzichte van het derde kwartaal. ING rekent op een resultaat van 2,9 miljard dollar tegen 1,6 miljard dollar een kwartaal eerder. "Maar met een huidige productiestop in Australië, kan dat ook een te hoge schatting zijn", aldus Mulder.

Verder is ook het verlies bij Corporate enkele miljoen dollars hoger dan verwacht.

"Al met al verwachten we een zwak vierde kwartaal voor Shell."

ING handhaafde het Houden advies op Shell met een koersdoel van 20,50 euro. Het aandeel daalde vrijdagochtend licht tot 20,49 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 94% zegt kopen 32 stemmen

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jan de vakman 7 januari 2022 10:27
  Het is maar hoe je het bekijkt, natuurlijk, onverwacht onderhoud aan de gasinstalaties is een bedrijfsrisico, waar je weinig aan kunt doen, toch kan de, nu weer wat lagere gasprijs, positief uitpakken voor shell, vorig kw moesten zij door contractuele verplichtingen, zelf duur gas kopen en dat vervolgens, veel goedkoper leveren, dat zal nu veel minder zijn!!
  Voor de rest geldt; vorig kw was alles uitzonderlijk goed, een onsje minder is dan heel normaal!!
  Ons ing analistje vergeet natuurlijk het leste en ook wijd en breed het beste van het bericht; shell gaat voor 5,5 miljard eigen aandelen inkopen, dat zijn er aan deze koers, maar eventjes 250miljoen, daarmee word shell opslag een kanibaal, zoveel eigen aandeleninkoop,stuwt fors de koers en zorgt op termijn voor een even forse dividend verhoging, omdat je de buit met veel minder beleggers behoeft te delen, dat maakt de spoeling, aangenaam dikker, ik heb bij zoveel komend moois, nog maar een plukje bijgekocht!!
 2. BeeTeeWee 7 januari 2022 12:27
  Alles is relatief. Een kwartaalresultaat van 2,9 miljard (EUR 2.900.000.000) lijkt me niet vervelend, al kan dat bij de huidige gas- en olieprijzen (Brent > 80 dollar!) altijd beter. Met de eenvoudiger kapitaalstructuur (binnenkort verdwijnt het onderscheid tussen A en B-aandelen), de miljardeninkoop van eigen aandelen en de nog te verdelen poet van de verkoop van het Permian Basin heb ik wel vertrouwen in een range 24 - 27 euro, later dit jaar. Ik oefen nog even geduld.
 3. Markt criticus 7 januari 2022 13:58
  Blij dat ik flink wat RDS in mijn portefeuille hebt en mijn oren niet naar die analisten laat hangen. Behalve ING nog zo'n slimmerik met een koersdoel verlaging. Zelf je grijze hersencellen gebruiken. Er komt dit jaar ontzettend veel dividend naar ons toe en het vergroenen krijg ook steeds meer gestalte alleen niet meer in NL onder druk van die klimaatdrammers!
 4. Vanoranje 14 januari 2022 11:26
  www.telegraaf.nl/financieel/100238641...
  Zakentijdschrift Barron’s zette Shell al in zijn top 10 met aandelen die beleggers dit jaar de meeste waarde opleveren. Alle energiebedrijven profiteren van de krapte in de gasmarkt, maar Shell is het meest ondergewaardeerd, aldus het prestigieuze lijfblad van Amerikaanse beleggers.

  Heb vandaag nog extra ingekocht.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

27,940 25 mei
0,000 0,00%
Premium

Koersdoel Shell fors verhoogd

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links